How you doin'?

Friends-acteur Matthew Perry: 'Ik was zo vaak bijna dood'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPFriends-acteur Matthew Perry: 'Ik was zo vaak bijna dood'
RTL

Matthew Perry (53) vertelt in zijn boek 'Friends, Lovers and the Big Terrible Thing' - dat volgende maand verschijnt - over de ups en downs die hij in zijn leven heeft meegemaakt. In een interview met het tijdschrift 'People' zegt de acteur dat hij van zichzelf pas mocht beginnen met schrijven zodra hij afgekickt was van alcohol en dat hij hoopt met het boek mensen te kunnen helpen.

"Dat is een hele enge gedachte om mee te leven"

"Ik wilde mijn verhaal delen zodra ik niet meer naar de duistere kant zou afglijden", zegt de Friends-bekendheid. "Ik moest wachten met schrijven totdat ik nuchter was en niet meer in aanraking zou komen met alcohol en verslaving΅, aldus Matthew, die het boek uiteindelijk met een duidelijk doel schreef. "Het belangrijkste was dat ik er zeker van was dat het mensen zou helpen."

Matthew Perry dacht dat hij stierf tijdens live-opnames Friends
Lees ook

Matthew Perry dacht dat hij stierf tijdens live-opnames Friends

In zijn memoires deelt de acteur dat hij vaak op het randje van de dood zweefde door zijn verslaving. "Ik denk dat mensen die het lezen verrast zullen zijn over hoe slecht het op momenten met me ging en dat ik zo vaak bijna dood was", zegt Matthew tegen People. "Ik schreef dat als ik zou overlijden, het mensen zou shockeren, maar niet zou verbazen. Dat is een hele enge gedachte om mee te leven. Dus ik hoop dat mensen zich erin kunnen herkennen en weten dat deze ziekte (verslaving, red.) iedereen kan treffen. Het maakt niet uit of je succesvol bent of niet, dat maakt de ziekte niets uit."

Lees meer over
Matthew Perry