Working 9 to 5

Dolly Parton is klaar met touren: 'Kost zoveel tijd en energie'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Dolly Parton is klaar met touren: 'Kost zoveel tijd en energie'
RTL

Dolly Parton (76) denkt niet dat ze ooit nog een volledige tour gaat doen. Dat vertelt de zangeres in gesprek met het Amerikaanse muziektijdschrift 'Pollstar'. "Die plannen heb ik niet meer", aldus Dolly.

"Ik blijf nu graag wat dichter bij huis, samen met mijn man"

"Hier en daar zal ik wel speciale optredens verzorgen", vervolgt Dolly. "Misschien een weekend vol shows, of wat concerten op een festival", zegt ze. "Maar een hele tour zie ik mezelf niet meer doen."

De laatste tour van de countryzangeres dateert van 2016, toen Dolly zestig shows gaf door de Verenigde Staten en Canada. "Ik heb het mijn hele leven gedaan en het kost zoveel tijd en energie. Ik blijf nu graag wat dichter bij huis, samen met mijn man. We worden nu ouder en ik wil niet vier of vijf weken achter elkaar weg zijn. Er kan iets gebeuren. Ik zou me daar niet goed bij voelen als ik dan ver weg zou zijn."

Dolly Parton doneert miljoen dollar aan onderzoek naar kinderziektes
Lees ook

Dolly Parton doneert miljoen dollar aan onderzoek naar kinderziektes

Op 5 november wordt Dolly opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame, het museum voor popgeschiedenis in Cleveland. Dolly bedankte eerder voor de eer omdat ze niet vond dat ze daar 'nu al' recht op had. De Rock & Roll Hall of Fame Foundation vond dat gebaar 'attent', maar liet haar toch op de lijst met genomineerden staan. De zangeres zei later dan maar het 'op gracieuze wijze' te accepteren als ze zou worden opgenomen.

Lees meer over
Dolly Parton