gul

Dolly Parton doneert miljoen dollar aan onderzoek naar kinderziektes

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDolly Parton doneert miljoen dollar aan onderzoek naar kinderziektes
RTL

Countrylegende Dolly Parton (76) heeft een flinke donatie gedaan aan het ziekenhuis van de Vanderbilt University in Nashville. De zangeres schonk een miljoen dollar voor onderzoek naar infectieziektes bij kinderen.

"Geen kind zou ooit moeten lijden en ik wil mijn steentje bijdragen om zoveel mogelijk van hen zo gezond mogelijk te laten zijn"

'Ik ben dol op kinderen', aldus Dolly in een statement van Vanderbilt. 'Geen kind zou ooit moeten lijden en ik wil mijn steentje bijdragen om zoveel mogelijk van hen zo gezond mogelijk te laten zijn.' Het geld gaat naar al lopend onderzoek van de instelling naar onder meer het voorkomen en behandelen van infecties bij kankerpatiëntjes, antibioticaresistentie en de manier waarop virussen en bacteriën tot ziektes leiden.

Dolly Parton steekt hit 9 to 5 in nieuw (glitter)jasje
Lees ook

Dolly Parton steekt hit 9 to 5 in nieuw (glitter)jasje

Dr. Jeff Balser, decaan van de Vanderbilt University School of Medicine, laat weten: 'Dolly's eerdere steun aan onderzoek naar virale ziektes, en ook aan ons kinderkankerprogramma, heeft al ontelbare levens gered. Deze nieuwe gift zal ons sterker maken tegen toekomstige bedreigingen voor de veiligheid van deze regio en de samenleving als geheel. Het zegt zoveel over haar passie voor mensen, en we zouden niet dankbaarder kunnen zijn.'

Dolly doneerde in april 2020 een miljoen aan het covidonderzoek dat Vanderbilt University had opgezet in samenwerking met farmaceut Moderna. Die research leidde uiteindelijk tot de vaccinatie van het bedrijf.

Lees meer over
Dolly Parton