HLF8erklap

Jack van Gelder in HLF8: 'Vond Johnny geen beste talkshowhost'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJack van Gelder in HLF8: 'Vond Johnny geen beste talkshowhost'
RTL

Johnny de Mol (43) maakt maandag bekend niet meer terug te keren als presentator van 'HLF8'. In de uitzending bespreekt Leonie ter Braak (42) Johnny's vertrek met tafelgasten. Er klinkt begrip, maar ook voorzichtige spot met de presentator.

"Ik had het idee dat HLF8 presenteren hem wel veel kracht kostte"

"Laten we even beginnen met Johnny de Mol", aldus Leonie over de olifant in de kamer. "Hij heeft vanmiddag bekendgemaakt dat hij definitief stopt. Hij was ook hier op de redactie om dat persoonlijk mede te delen." Vervolgens vraagt ze haar tafelgasten om hun mening. Een die presentator Jack van Gelder graag deelt.

Johnny de Mol stopt als presentator bij HLF8: 'Zwaarder dan gedacht'
Lees ook

Johnny de Mol stopt als presentator bij HLF8: 'Zwaarder dan gedacht'

"Hij heeft natuurlijk een behoorlijke klap gehad door alles wat er met hem is gebeurd", begint Jack. "In een talkshow ben je toch kwetsbaar, zeker in een talkshow die live is. Dus dan kun je weleens geraakt worden door dingen waar je niet geraakt door wilt worden. Ik denk dat hij daarom heeft gezegd: ik ga me concentreren op andere programma's."

Toch denkt Jack ook dat talkshowhost zijn Johnny niet zo ligt en dat-ie er een beetje klaar mee is. "Ik denk dat hij het wel leuk vond, maar ik vond hem niet een van God gegeven talkshowhost. Ik vond hem hartstikke leuk en ik vond ook dat hij het heel prettig deed, maar ik had ook het idee dat het hem wel veel kracht kostte. Dan kan ik me voorstellen dat je op een gegeven moment zegt: liever even wat anders." Waarop Leonie toevoegt: "Hij wil ook echt even pas op de plaats maken, om te werken aan herstel." 

Tafelgast Sander Lantinga noemt het 'diep triest' voor Johnny. "Omdat dit zijn kindje was, zijn langgekoesterde droom." "Maar zeg nooit nooit hè", haakt Jack in. "Als hij een jaar of vier, vijf verder is..." "Dan gaat hij op Veronica 'Kwart voor 8' presenteren", geint Sander. Ook Jack durft nu een gebbetje te maken over Johnny: "Hij heeft geestelijk een jasje uitgedaan en lichamelijk een jasje aangedaan", doelt hij op Johnny's gewichtstoename als gevolg van alle stress. 

Leonie sluit het gesprek op een serieuze toon af. "Wij wensen hem veel sterkte vanaf deze plek." 

Als het aan Rob Goossens ligt, trekt Talpa volledig de stekker uit HLF8 met het vertrek van Johnny de Mol: 

Lees meer over
Johnny de MolJack van GelderHLF8