Liefde maakt blind

Wendy stinkt in mooie praatjes Mehmet: maakt 215.000 euro over in Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTL/Kees van der Spek: Oplichters AangepaktWendy stinkt in mooie praatjes Mehmet: maakt 215.000 euro over in Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt
RTL

In 'Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt' zien we deze keer Wendy, die een gezin heeft wanneer ze Mehmet ontmoet. Ze lijken een fijne toekomst tegemoet te gaan, maar al snel gaat het mis.

"Hij heeft me helemaal kapotgemaakt"

Mehmet zoekt veel contact met Wendy en wanneer hij naar Nederland komt, spreken ze af. De twee beginnen een relatie en daardoor strandt de relatie met de vader van haar kinderen. Wendy ontmoet zelfs de familie van Mehmet en ze lijken een heerlijke toekomst in het vooruitzicht te hebben. Tijdens hun relatie vraagt Mehmet steeds om geld. Het begint klein, maar er wordt - zoals we vaker in het programma van Kees van der Spek zien - om steeds grotere bedragen gevraagd. "Ik heb 5.000 euro nodig voor mijn dochter, dus dat moet je wel even overmaken. Op zo'n dwingende manier", vertelt Wendy. Toch maakt ze het geld over. "Ik was toen al zo in de ban van zijn verhalen en zijn aandacht."

Het vragen om geld gaat steeds verder. "Toen had meneer een Audi A4 gezien. Van 38.000 euro. Die heb ik betaald." Mehmet heeft mooie babbeltjes. Hij heeft een stuk grond gezien waar hij avocado's op wil verbouwen. Op die manier zou hij het geld terugverdienen en aan Wendy overmaken, maar voor die investering heeft hij wel geld van zijn geliefde nodig. Dus maakt ze nog eens 35.000 euro over.

'Bloedmooi meisje' blijkt Afrikaanse oplichter in Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt
Lees ook

'Bloedmooi meisje' blijkt Afrikaanse oplichter in Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt

Wendy legt uit dat dat geld helemaal niet van zichzelf is. "Dit geld heb ik geleend van mijn ouders. Die wisten niet dat dat voor hem was. Dus ja, heel erg stom. Ik heb mijn ouders hier flink mee benadeeld." Haar ouders zijn niet zozeer boos op Wendy, wel op Mehmet. "Ik was zo verliefd, ik zag helemaal niet wat er gebeurde", zegt Wendy als ze vertelt wat voor hoge bedragen ze nog meer heeft overgemaakt. Hij pakt haar helemaal in door te zeggen dat ze niemand anders nodig heeft dan hem en zijn familie. Dus verwatert het contact met haar eigen vrienden. "Ik had alleen nog maar contact met hem." In totaal maakt Wendy zo'n 215.000 euro over.

Wanneer Wendy in het ziekenhuis belandt met een cyste in de baarmoeder en daar onmiddellijk aan geopereerd wordt, leest ze zodra ze uit de narcose komt dat Mehmet het uitmaakt. Wanneer ze vraagt om haar geld, dreigt hij dat hij haar het leven zuur gaat maken. Mehmet blijkt geen lieverdje, want als haar ex-man, met wie Wendy nog samenwoont, naar Turkije vertrekt om verhaal te halen, stuurt hij foto's van een pistool naar Wendy. Dat zou bedoeld zijn voor haar ex-man. Maar Mehmet kent geen gêne en vraagt Wendy nog steeds om geld. "Gister nog. Of ik 750 euro wilde overmaken." Vorige week heeft ze voor het laatst geld overgemaakt, uit angst voor Mehmet en zijn dreigementen. "Hij heeft me helemaal kapotgemaakt." 

Wendy heeft gelukkig de steun van haar ouders, nadat ze alles eerlijk heeft verteld. Ze voelt zich achteraf heel dom, maar wil haar verhaal delen om anderen te behoeden voor dezelfde fouten.

Kees gaat met Wendy naar Turkije. Wanneer ze hem buiten zien lopen, schiet Wendy al helemaal vol. Samen met iemand van het programma, zogenaamd een vriendin van Wendy, zoekt ze haar ex-liefje op voor ze hem confronteren. Maar al snel blijkt dat Wendy het zowel geestelijk als lichamelijk zwaar heeft, want ze moet overgeven als ze bij hem zijn. Hij blijft vriendelijk, maar maakt duidelijk dat hij Wendy constant volgt. Ze besluiten de volgende dag af te spreken.

Wanneer ze afspreken, geeft Mehmet aan dat hij een nieuwe investering wil doen. Hiervoor heeft hij nogmaals 150.000 euro nodig van Wendy. Te gek voor woorden. Tijd om in te grijpen. Kees gaat de confrontatie aan. "Mehmet, kun jij nog wel in de spiegel kijken?" Ook Wendy praat op hem in. "Jij hebt mij compleet kapotgemaakt." Hij ontkent. "Dat heb je wel gedaan!" schreeuwt ze terwijl hij wegloopt. Mehmet neemt, volgens de tolk - en beveiliger -, telefonisch contact op met zijn advocaat. Hij ontkent nogmaals dat hij Wendy kapot heeft gemaakt. "Dat heb je wel", schreeuwt Wendy het uit. 

In de auto huilt Wendy. "Het is voorbij. Eindelijk." Later, buiten de camera's om, treffen Mehmet en Wendy een regeling. Hij zou in etappes van 10.000 euro het geld terugbetalen. Tot op heden heeft hij echter nog maar 220 euro overgemaakt. 'Met dit tempo is hij pas over 244 jaar klaar met aflossen', staat aan het einde van het programma geschreven. Wendy heeft een incassobureau in de arm genomen. 

Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt zie je elke dinsdag om 20.30 uur bij RTL 5. Deze en alle andere afleveringen kun je terugkijken bij Videoland. 

Lees meer over
Kees van der Spek