oranje boven

Prinses Margarita had moeizame band met Oranjes na scheiding

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPPrinses Margarita had moeizame band met Oranjes na scheiding
RTL

Prinses Margarita (50) hoeft na haar scheiding in 2006 niet te rekenen op een warm onthaal van de Oranjes. In de nieuwe LINDA. vertelt de oudste dochter van prinses Irene (83) over haar explosieve huwelijk met Edwin de Roy van Zuydewijn (56) en de slepende scheiding en rechtszaak erna.

"Ik heb natuurlijk zo veel mensen gekwetst doordat ik achter hem ben blijven staan"

Prinses Margarita is van 2001 tot en met 2006 getrouwd met zakenman Edwin de Roy van Zuydewijn. Het blijkt een onhoudbaar huwelijk, waarin Margarita naar eigen zeggen regelmatig de volle laag krijgt. Op een gegeven moment is Edwin zelfs bang dat het Koninklijk Huis hem afluistert en zijn bedrijf dwarsboomt. Lang verhaal kort: hun huwelijk strandt. Daarna sleept Edwin Margarita voor de rechter, omdat hij duizenden euro's aan maandelijkse partneralimentatie wil. 

Een slopende scheiding en slepende rechtszaak voor prinses Margarita, die niet direct op veel steun van haar familie kan rekenen. "Ik heb natuurlijk zo veel mensen gekwetst doordat ik achter hem ben blijven staan." Gelukkig komt het goed en zorgt het zelfs voor een betere, diepere connectie met haar familie. "Er is een eerlijkere manier van praten ontstaan."

Samantha Steenwijk en prinses Margarita rijden samen paard
Lees ook

Samantha Steenwijk en prinses Margarita rijden samen paard

Die roemruchte relatie heeft de prinses overigens een goed ding gebracht: ze is van haar faalangst af. Margarita is 'gaan begrijpen dat het idee dat ze iets niet kon, meer in haar hoofd zat en dat ze de durf moest hebben om te gaan leren'. "Gewoon dóén en me niet meer verbergen achter iets wat ik niet kan, want dat is een zelf gecreëerde blokkade." 

Margarita trouwde in 2018 met Tjalling ten Cate, met wie ze twee dochters kreeg: Julia (14) en Paola (11).

Lees meer over
Prinses MargaritaKoningshuis