rock in de branding

Dwayne Johnson spreekt zich uit over mentale gezondheid

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDwayne Johnson spreekt zich uit over mentale gezondheid
RTL

Acteur Dwayne Johnson roept mensen die problemen ervaren met hun mentale gezondheid op om vroegtijdig aan de bel te trekken. De 50-jarige acteur zegt dit in de recent verschenen editie van het blad 'Men's Health', waarin hij zelf uitgebreid over zijn eigen ervaringen vertelt.

"Het zit nou eenmaal in onze aard om juist niet om hulp te vragen"

Dwayne, voormalig professioneel worstelaar en bekend van films als Jungle Cruise en Fast Five, weet hoe belangrijk het is om het over dit onderwerp te hebben. 'The Rock' vindt echter wel dat met name mannen zich wat meer mogen openstellen. "Het zit nou eenmaal in onze aard om juist niet om hulp te vragen. Ego zit ons dan vaak in de weg en wat volgt is dat we dingen gaan opkroppen. Een hele slechte zaak", onderstreept de Amerikaan zijn analyse.

Dwayne 'The Rock' Johnson ziet toch af van presidentschap
Lees ook

Dwayne 'The Rock' Johnson ziet toch af van presidentschap

Van kinds af aan deed Dwayne niet anders dan opkroppen, totdat hij in zijn directe omgeving vrienden letterlijk zag wegvallen. "Ik heb veel vrienden verloren, die als gevolg van hun problemen besloten om uit het leven te stappen. Zij verzuimden om hierover te praten, om hulp te zoeken. Ik kan dan ook niet anders stellen dan dat je over dit onderwerp moet blijven praten. Zoek hulp, het is absoluut niet iets om je voor te schamen."

Lees meer over
Dwayne JohnsonMentale gezondheid