ONDERSTE STEEN BOVEN

Dwayne 'The Rock' Johnson onder vuur vanwege transfobische tweets uit het verleden

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDwayne 'The Rock' Johnson onder vuur vanwege transfobische tweets uit het verleden
RTL

Dwayne 'The Rock' Johnson (49) maakt zich momenteel niet geliefd. Er zijn namelijk een aantal transfobische tweets uit zijn verleden opgedoken. Dat gebeurde nadat hij zijn vriend Joe Rogan (54) bekritiseerde op diens oude podcastafleveringen waarin hij het woord 'neger' gebruikt. Mensen vinden het hypocriet dat Dwayne nu ineens wél correct wil handelen.

"Over een dubbele standaard gesproken"

In de tweets, die stammen uit 2011, schrijft Dwayne bijvoorbeeld dat een vrouw 'tranny-trucs' gebruikt om haar opleiding te halen, nadat ze hem had bekritiseerd op het online platform. Ook noemt hij zijn toenmalige rivaal John Cena 'een opgeblazen travestiet die eruit ziet als Wonder Woman'.

Acteur Dwayne Johnson introduceert Amerikaanse olympiërs
Lees ook

Acteur Dwayne Johnson introduceert Amerikaanse olympiërs

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Onder anderen Caitlyn Jenner haalt daarna uit naar 'The Rock'. 'Over een dubbele standaard gesproken', schrijft Caitlyn, die zelf transgender is, op Twitter. 'Ik houd van je, maar kom op. De cancelcultuur moet stoppen. Gebruik je platform om te verbinden.'

Ook andere critici benoemen het 'hypocriete' gedrag van Dwayne. Zo 'bedanken' meerdere mensen hem op sarcastisch wijze voor het moment waarop hij zich uitsprak tegen de racistische uitspraken van Joe Rogan. 

Lees meer over
Dwayne Johnson