1luv

Noa Vahle oogst lof door dragen OneLove-band in Qatar: 'Meer ballen dan Van Dijk'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© SBS6/Talpa/screenshot De Oranjewinter 21 november 2022Noa Vahle oogst lof door dragen OneLove-band in Qatar: 'Meer ballen dan Van Dijk'
RTL

Noa Vahle (22) baart maandagavond opzien door wél de OneLove-band te dragen in Qatar. Ze is daar om verslag te doen van het WK voetbal. Op social media oogst Noa lof met haar statement. Eerder droeg ook een Britse commentator al de veelbesproken band, die door de FIFA verboden is.

"Fan van Noa Vahle"

De FIFA maakte maandag bekend dat er een straf staat op het dragen van de OneLove-band. In dat geval krijgt de speler die hem draagt namelijk een gele kaart. Wereldwijd is er veel commentaar op het besluit van de voetbalbond. In Nederland is er kritiek op het zwichten van de KNVB.

Noa besluit vandaag tóch de band te dragen en daar krijgt ze positieve reacties op. 'Ook Noa Vahle toont meer ballen dan Van Dijk door de band wél te dragen. En de stoere mannen van Oranje haar maar boycotten', schrijft iemand. Een ander: 'Fan van Noa Vahle. Is een topper!'

KNVB over straf voor dragen OneLove-band: 'Superteleurgesteld over besluit FIFA'
Lees ook

KNVB over straf voor dragen OneLove-band: 'Superteleurgesteld over besluit FIFA'

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Noa maakt zich ook niet druk om de verhalen dat Qatar een heel vrouwonvriendelijk land zou zijn. "Ik snap wel dat er discussie is vanwege het feit dat zij uitspraken hebben gedaan over het zijn van vrouw", zei Noa eerder al eens. "Ik denk dan: als ze zo'n hekel hebben aan vrouwen ga ik juist. En dan ga ik daar wel mijn werk doen en dan ga ik dat op de best mogelijke manier doen."

Lees meer over
Noa VahleQatar