Entertainment

Matilda-actrice komt uit de kast als bi

Door RTL Boulevard/ANP··Aangepast:
Matilda-actrice komt uit de kast als bi
RTL

Mara Wilson, die als achtjarige de titelrol speelde in de verfilming van Roald Dahl's Matilda, is biseksueel. Ze kwam uit de kast in een reeks tweets die ze stuurde naar aanleiding van de aanslag in Orlando.

De posts begonnen met een foto van Mara als achttienjarige in een homoclub. Ze schreef dat ze zichzelf destijds als hetero beschouwde, maar zich altijd erg welkom voelde in de homoscene. "Ik ben niet meer naar zo'n club geweest sinds ik studeerde, maar de LBTQ-gemeenschap heeft altijd als thuis gevoeld. Zeker toen ik een paar jaar later, eh, iets over mezelf ontdekte." Toen een twitteraar haar vroeg of ze daarmee wilde vertellen dat ze lesbisch was, schreef Mara "Bi, eigenlijk. Maar ja."

Mara, die op haar zesde haar acteerdebuut maakte in Mrs. Doubtfire, is inmiddels 28 en brengt deze zomer haar eerste boek uit. De voormalig kindster kreeg dinsdag naast lof ook commentaar. Ze werd op sociale media uitgemaakt voor aandachttrekker die misbruik maakt van een tragedie. In eerste instantie grapte ze nog dat ze nu graag weer over katten en de musical Hamilton wilde twitteren, maar even later liet de oud-actrice weten dat ze een aantal dagen van Twitter weg zou blijven. "Ik had geen idee dat dit zo'n groot ding zou worden. Maar het is denk ik vleiend."