Voetbal

Voetbalsters zoeken nieuwe opponent vanwege corona Zuid-Afrika

Door ANP··Aangepast:
Voetbalsters zoeken nieuwe opponent vanwege corona Zuid-Afrika
RTL

De Nederlandse voetbalsters moeten op zoek naar een andere tegenstander in hun 'uitzwaaiwedstrijd' voor het vertrek naar de Olympische Spelen. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman zou het zaterdagmiddag in Zwolle opnemen tegen Zuid-Afrika, maar vanwege vijf coronagevallen binnen de selectie heeft dat land afgezegd. De hele selectie van Zuid-Afrika is in isolatie gegaan.

"We zijn momenteel aan het kijken of we voor zaterdag een vervangende tegenstander kunnen vinden die in Zwolle tegen ons kan spelen", aldus een woordvoerster van de KNVB. Volgende week dinsdag (6 juli) vliegt Wiegman met haar selectie naar Japan. De Europees kampioen speelt daar in aanloop naar de Spelen nog een oefeninterland achter gesloten deuren.

De oefeninterland in Zwolle mag voor volle tribunes worden gespeeld. De KNVB heeft al 9000 kaarten verkocht, de verkoop van de laatste 1000 kaarten gaat vooralsnog gewoon door in afwachting van een nieuwe tegenstander. Bezoekers hebben een coronatoegangsbewijs nodig. Dat betekent dat ze een volledig vaccinatiebewijs hebben, een bewijs dat ze hersteld zijn van corona of een recente negatieve testuitslag.

Isolatie

De Zuid-Afrikaanse voetbalsters zouden maandag naar Nederland vliegen. Bij een testronde op het coronavirus bleken echter vijf speelsters positief. "We zitten met ons land in de derde golf, helaas wordt 'Banyana Banyana' niet gespaard door deze pandemie", zei bondscoach Desiree Ellis. "De hele delegatie is in isolatie gezet, daarom kunnen we niet tegen Nederland oefenen. Gezondheid van iedereen, zowel bij ons als onze tegenstander, staat voorop. Voetbal komt op de tweede plaats."

Ellis sloot haar boodschap af met een dankwoord aan Nederland voor de uitnodiging. Ze wenst de 'Leeuwinnen' veel succes op de Spelen van Tokio. De ploeg van Wiegman begint het toernooi op 21 juli tegen Zambia.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.