Big Brother

'Matennaaier' moet Big Brother verlaten

Door RTL··Aangepast:
'Matennaaier' moet Big Brother verlaten
RTL

In de liveshow van 'Big Brother' van zaterdag moest weer een kandidaat het huis verlaten. Deze week stonden Dimitri, Nawel en Salar op de nominatielijst. Zij kregen de meeste stemmen van hun medekandidaten.

''Ik heb me laten meeslepen door anderen''

Het laatste woord is aan de kijker. Halverwege de liveshow kon al een van hen opgelucht adem halen. Niemand minder dan Nawel kreeg de meeste stemmen van het thuispubliek en overleefde voor de tweede week op rij de executie. En dan zitten de twee zogenaamde maten nog in de race om naar huis te moeten. De kijker heeft uiteindelijk beslist dat Dimitri het huis moet verlaten.

Big Brother-afvaller blij na exit: 'Niet mijn mensen'
Lees ook

Big Brother-afvaller blij na exit: 'Niet mijn mensen'

Online zijn de fanatieke fans er niet rouwig om. Hij wordt door veel kijkers matennaaier genoemd nadat hij eerder deze week zijn maatje Salar nomineerde. Iets wat Salar zelf overigens niet weet. Tijdens de liveshow hintten presentatoren Peter van der Veire en Bridget Maasland op deze actie zonder Dimitri te noemen. ''Wie heeft er een mes in jouw rug gestoken, denk je?'', vroeg Peter aan Salar. Salar denkt dat niemand dat heeft gedaan. En dan komt Bridget met de genadeklap: ''Dan zal ik nog een keertje nadenken.''

Dimitri laat meteen zijn tranen vloeien als hij doorheeft dat hij het huis moet verlaten. ''Spijtig, spijtig'', is zijn eerste reactie. In de studio lukt het Dimitri niet meteen om de vragen van de 'Big Brother'-presentatoren te beantwoorden. De emotie voert de boventoon. Even later vertelt hij dat hij de laatste twee weken niet zichzelf was. ''Ik heb me laten meeslepen door anderen en daardoor heb ik keuzes gemaakt die ik misschien niet wilde maken. Ook met Salar.''

En dan stipt Bridget nog een pijnlijk punt aan: ''De kijkers vonden het ook moeilijk. Die hadden het gevoel dat je met de gevoelens van Vera aan het jongleren was.'' Dat is even schrikken voor de Belg: ''Oei, dat had ik niet. Het is anders, want je zit middenin een spel.'' Hij vond het lastig om haar, in het prille begin van een opbloeiende romance, 24/7 te zien en wilde ook zijn aandacht over de andere bewoners verdelen. En hoe nu verder? ''We gaan elkaar sowieso nog zien. Dat hebben we gezegd. Belofte maakt schuld.'' Ai, dat klinkt niet erg hoopvol. 

'Big Brother' is elke werkdag te zien om 20.30 uur op RTL 5 en bij Videoland. Op zaterdag zie je de liveshow om 20.00 uur op RTL 5. En de die hard fans kijken natuurlijk 24/7 naar de livestream bij Videoland.