Voor Hetzelfde Geld

Rebecca en Sedik delen update na VHG: 'We hebben een huis gekocht'

Door Emma van Wichen··Aangepast:
Rebecca en Sedik delen update na VHG: 'We hebben een huis gekocht'
RTL

Rebecca, Sedik en dochtertje Ella wonen in een huurappartement in het Zuid-Hollandse Rijnsburg. Maar het wordt tijd voor een volgende stap: dichterbij de familie van Rebecca in Limburg wonen. Brabant is daarom een goede tussenweg. Om er zeker van te zijn dat ze niet de verkeerde keuze maken, lijkt proefwonen voor hen de perfecte oplossing. Laat dat juist in ‘Voor Hetzelfde Geld’ mogelijk zijn. We spraken hen over het avontuur, hun pasgeboren zoontje Jonah en... hun pas gekochte huis.

Kans om te proefwonen

Toen de oproep van het nieuwe seizoen van 'Voor Hetzelfde Geld' voorbijkwam, was het voor Rebecca en Sedik de uitgelezen kans om mee te doen. “Het concept van het programma leek ons heel fijn", vertelt Sedik. "Het gaf ons de unieke kans om te kijken hoe het is om in een andere provincie te wonen. Perfect voor onze situatie. Je kunt dan echt de omgeving leren kennen. En op de 'normale' manier is dat natuurlijk niet mogelijk." 

Het jonge stel was daarom ontzettend blij toen ze het verlossende belletje kregen. Daarna is het balletje snel gaan rollen. "Het was een heel leuk avontuur met continu nieuwe verrassingseffecten", vertelt Rebecca. “In het begin moesten we wel wennen aan de camera's, maar vanwege het fijne team en begeleiding had je dit na een paar uur niet meer door", aldus Sedik. Wel vertelt Rebecca dat het een vrij turbulente week was met veel emoties, en dat is niet voor niets. "We kwamen er in dezelfde week achter dat ik zwanger was, en toen kwam ook het klushuis in Linnen voorbij, vlak bij mijn familie. Waardoor de emoties hoog opliepen."

Maria en Manuel deden mee aan VHG: 'Eindelijk een nieuwe woonsituatie'
Lees ook

Maria en Manuel deden mee aan VHG: 'Eindelijk een nieuwe woonsituatie'

'Helemaal naar onze smaak'

Uiteindelijk kozen Rebecca en Sedik om te proefwonen in Hooge Mierde, vlakbij Eindhoven en de Belgische grens. Het huis sprong eruit vanwege de goede afwerking en de superluxe badkamer. "We wilden liever geen kluswoning en dit huis was helemaal af naar onze smaak, behalve de keuken", vertelt Rebecca. Door het proefwonen kwamen ze er ook achter hoe goed de buurt matchte. "Je ziet het niet terug in het programma, maar achter ons huis was een mega weiland met koeien. Dat gaf echt dat vrije gevoel. Daarnaast was het er heel kindvriendelijk, wat de doorslag gaf om een bod te doen."

Ze doen een bod, net onder de vraagprijs, maar niet zonder reden. "We hadden vooronderzoek gedaan en met buren en makelaars gesproken. Het huis was supermooi afgewerkt, maar qua perceel en locatie was de vraagprijs echt te hoog. We wilden ook niet boven de vraagprijs gaan, want het was de eerste keer dat we een bod deden", vertelt Sedik. "We stonden er ook zo in: als ze het niet accepteren dan is het ons huis gewoon niet", vult Rebecca aan.

"Uiteindelijk hebben de verkopers de woning van de markt gehaald"

Het bod wordt uiteindelijk niet geaccepteerd, maar Rebecca en Sedik lieten zich niet uit de weg slaan. Want achteraf – na de opnames – zijn ze nog met de verkopers in gesprek gegaan. "We wilden met ze praten over een herziening van het bod, maar toen twijfelden de verkopers te erg aan de verkoop van het huis." Achteraf horen ze dat de verkopers de woning van de markt hebben gehaald. 

Het was een teleurstelling voor beiden, maar ook een leerzaam moment. "Door dit programma heb ik nog meer geleerd om met teleurstellingen om te gaan. Maar we geloven ook in het lot", vertelt Sedik. Rebecca: "Ja, toen we weer in ons eigen huis waren gesetteld, hadden we zelf ook zo iets van ‘het had dan zo moeten zijn’, daarna voelde het ook weer oké."

Stiekem blijven scrollen

Rebecca en Sedik lassen daarom – maar vooral vanwege de zwangerschap van Rebecca – een Funda-pauze in. Tot Sedik het scrollen toch niet kon laten. "We wilden eigenlijk even rustig wachten tot de bevalling. Het had ook totaal geen haast, maar Sedik keek sporadisch op Funda", vertelt Rebecca. "En ik miste wat om te scrollen", zegt Sedik erachteraan. Ze mochten bezichtigen, werden verliefd én kochten een huis in Someren. "Ons droomhuis kwam op ons pad en alle puzzelstukjes vielen bij elkaar", aldus Rebecca. 

Een kijkje in het nieuwe huis van Rebecca en Sedik
Een kijkje in het nieuwe huis van Rebecca en Sedik

'Het had zo moeten zijn'

Rebecca en Sedik vertellen dat het een hele ruime woning is met een grote tuin, een open keuken met een kookeiland en twee badkamers. "Ook is er ruimte voor een uitbouw voor de trimsalon. Het huis is groter dan in Hooge Mierde, het is instapklaar en het is nog dichterbij mijn ouders. Het had echt zo moeten zijn", vertelt Rebecca met trots. 1 juli verhuist het kersverse gezin naar hun droomhuis in Someren. "We zijn achteraf heel blij dat Hooge Mierde niet is doorgegaan."

Verbouwen hoeven ze niet, dus kunnen ze zich volledig focussen op hun pasgeboren zoontje. "Jonah is 21 mei geboren en het gaat heel goed met ons", vertelt Rebecca. "Ella is ook helemaal gek van haar broertje", vult Sedik aan. Jonah slaapt nog op de kamer van Rebecca en Sedik, maar ruimte voor een kamer is er genoeg. "We kunnen vijf slaapkamers maken als we willen. Het huis heeft heel veel potentie, voor de komende tien jaar zitten we hier wel goed."

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier:
Lees meer over
Leonie ter BraakVoor Hetzelfde Geld