Voor Hetzelfde Geld

Zo gaat het nu met Lisa en Tim: trouwen, zwanger én een nieuw huis

Door RTL Wonen··Aangepast:
Zo gaat het nu met Lisa en Tim: trouwen, zwanger én een nieuw huis
RTL

Midden in de bruisende stad Den Haag wonen Lisa en Tim met hun dochtertje Senna en hond Gijs. Aan ruimte in hun woning geen gebrek, maar door de vele trappen, het gemis van een tuin én de toenemende behoefte aan rust, dromen ze van een woning buiten de stad. Ze schrijven zich in voor ‘Voor Hetzelfde Geld’ om erachter te komen of deze droom werkelijkheid kan worden. Wij spraken hen na hun deelname om te horen hoe het met ze gaat.

Wegdromen in Garderen 

Lisa en Tim vieren ieder jaar een weekje vakantie op hun favoriete bestemming in Nederland: Garderen, een prachtig dorp vlak bij de Veluwe. Hier dromen ze vaak weg bij de gedachte hoe het zou zijn om er permanent te wonen. Leven in die prachtige omgeving, tussen het groen en met rust en ruimte thuis. Het was ook tijdens een vakantie op deze plek dat Lisa het spotje van het programma tegenkwam, en ze besloten zich in te schrijven.

Tijdens de opnames van het programma
Tijdens de opnames van het programma

"Wanneer krijg je de kans om te proefwonen in een huis waar je van droomt?"

Het huis van Lisa en Tim in Den Haag
Het huis van Lisa en Tim in Den Haag

De sprong durven wagen

Tim is echt een avonturier en zou de stap om Den Haag te verlaten voor een 'hutje op de hei' zo maken. Tim: “Vind ik het niks, dan vinden we wel weer een andere oplossing.” Maar voor Lisa voelt het kopen van een huis, en zeker in een nieuwe omgeving, als een grote stap. “Het is niet een brood wat je koopt. Stel je voor dat het niet bevalt, dan keer je niet zomaar om, en zeker niet in deze huizenmarkt.” Voor Lisa was de mogelijkheid van een weekje proefwonen dus echt een uitkomst. “Wanneer krijg je de kans om een week te proefwonen in een huis waar je van droomt en te ervaren hoe het zou zijn om er echt te wonen?”.

Chemie met Leonie

Het VHG-avontuur hebben zowel Lisa als Tim als heel leuk ervaren. "Ik zou zo weer mee willen doen", zegt Lisa. Ze kregen ook heel veel leuke reacties op hun deelname van vrienden en familie. "Jullie zijn in de aflevering echt precies zoals jullie in het echt zijn, lekker nuchter en een tikkie gek". De chemie tussen het stel, en vooral ook tussen Tim en Leonie was zichtbaar aanwezig. Tim en Leonie maken veel grapjes over én met elkaar. Als Lisa nu een stukje uit de uitzending ziet, grapt ze vaak: "De flirtradar gaat weer af". 

Op ontdekking in Epe 

Het proefwonen tijdens hun deelname deden ze in een karakteristieke woning in Epe. De omgeving had hen verrast, de mensen waren heel vriendelijk en het huis met de prachtige tuin voelde als een sprookje. Maar een bod deden ze na deze week niet. Lisa kwam tot het inzicht dat de woondroom die ze hebben, niet de droom is die op dit moment bij hun leven past. "In deze fase in ons leven bleek wonen dichtbij familie en vrienden belangrijker dan ik dacht."

Van Den Haag naar Wateringen 

Na hun deelname hebben ze de woondroom een beetje aangescherpt en kwam er vrij snel een 'droomhuis' op hun pad: een woning in Wateringen, vlak bij Den Haag. Deze woning is nog steeds op fietsafstand van het centrum en hun familie en vrienden. Voor Lisa is dit huis een droomhuis om meerdere redenen: de ligging, de tuin en de twee garages. "Alles bevalt heel goed, zowel de buren als alle ruimtes in huis." Het fijnste plekje in huis? "Dat is de tuin." Er staat een grote trampoline voor Senna op het kunstgras en Gijs kan er lekker zijn gang gaan.

 

Lisa en Tim voor hun nieuwe huis in Wateringen
Lisa en Tim voor hun nieuwe huis in Wateringen

"Het is en blijft een droom, maar niet een droom die nu uit hoeft te komen..."

Komt de droom ooit nog uit?

Lisa en Tim hebben hun droomwoning voor nu gevonden, maar ze kijken af en toe nog steeds op Funda om te zien of hun perfecte ‘hutje op de hei’ bestaat. Lisa zegt dat ze soms nog wel eens wakker schrikt en denkt aan het huis in Epe. "Hadden we toch daar moeten wonen?" denkt ze dan. Maar daarop zegt ze gelijk: "Ik ben overtuigd dat dit het moment niet is voor die stap. Het is en blijft een droom, maar niet een droom die nu uit hoeft te komen." Het huis in Wateringen is dan misschien niet zo karakteristiek als dat in Epe, en de tuin een miniversie, de locatie en de garages maken alles goed.

Meer mooie updates 

Naast het vinden van hun droomwoning is er nog meer mooi nieuws te melden over dit koppel. Lisa is in verwachting van een tweede kindje en Tim heeft haar 'eindelijk' ten huwelijk gevraagd. Een vakantie in Garderen zit er om die redenen dit jaar helaas niet in, maar daar gaan ze volgend jaar zeker weer naartoe. "Dan bezoeken we vast en zeker ook het huis in Epe, om even te spieken."

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier:
Lees meer over
Leonie ter BraakHuizenprijzen