Voor Hetzelfde Geld

Manja en Roelof na deelname: 'We weten nu precies wat we niét willen'

Door Emma van Wichen··Aangepast:
Manja en Roelof na deelname: 'We weten nu precies wat we niét willen'
RTL

Manja en Roelof wonen in een 'prima' huis in Zoetermeer, maar het is tijd voor een nieuwe fase. De kinderen zijn namelijk uit huis, dus een klushuis middenin het groen is nu dé grote wens. Via 'Voor Hetzelfde Geld' hopen ze dat hun droom werkelijkheid kan worden, maar helaas. Na het proefwonen in Mantinge, blijkt de afstand naar de bewoonde wereld toch te groot. Hoe gaat het nu met hen? En hebben ze al wat nieuws op het oog?

Met goede hoop

Tijdens het kijken van een eerdere aflevering van 'Voor Hetzelfde Geld' dachten Manja en Roelof hetzelfde: "Dit willen wij ook!" En zo gezegd zo gedaan, want een aantal maanden later startte hun avontuur. "Het was zo leuk om mee te maken, mede dankzij de gezellige crew. Maar het was ook spannend, we waren zo nieuwsgierig welke huizen de makelaars hadden uitgekozen. We hadden goede hoop dat het zou lukken", vertelt Manja. 

Lisa en Ricardo kochten het huis in VHG: 'Woonstijl nu stuk gewaagder'
Lees ook

Lisa en Ricardo kochten het huis in VHG: 'Woonstijl nu stuk gewaagder'

Het mooie Mantinge

Het huis in het Drentse Mantinge sprong er tijdens de bezichtigingen bovenuit volgens het stel. "Het was precies het plaatje dat we in ons hoofd hadden: een mooie woonboerderij in een groene omgeving. En dan ook nog flink binnen ons budget", vertelt Manja. 

De wens van het stel was een klushuis, zodat ze het helemaal eigen konden maken. Het huis in Mantinge was daarentegen zo goed als af en behoorde daarom tot het out of the box-huis. Alleen de zolder had een flinke opknapbeurt nodig en dat beviel hen wel. "De hele zolder was kaal, dus we konden er alles mee doen wat we wilden. Hiermee zouden we onze eigen indeling kunnen bepalen: twee grote slaapkamers of een badkamer met een slaapkamer. De opties waren oneindig", vult Roelof aan. Hierdoor kwamen ze erachter dat een half-klushuis ook een goede optie zou zijn.

Leermoment

Manja en Roelof vertellen dat ze tijdens het proefwonen écht konden ervaren of ze zich thuis konden voelen. Maar ondanks het fijne gevoel, de grootte en de mooie natuur doen ze geen bod. "De tuin was prachtig, de prijs was goed en de omgeving heel gaaf. Maar niks was in de buurt: geen losloopgebied in de natuur voor de hond, geen bakker en geen supermarkt. Alles was minimaal twintig minuten rijden met de auto", aldus Manja. 

Het dorpje Mantinge, dat 375 inwoners telt, blijkt dus te klein voor het koppel. "Dat hebben we ook echt van dit avontuur geleerd. Een klein dorp met weinig voorzieningen zijn we niet zitten en dat nemen wij zeker mee in onze zoektocht naar een nieuw huis", vertelt Roelof. 

We hadden gehoopt dat de huizen van de bezichtigingen meer verspreid zouden zijn, alles lag dichtbij elkaar in Drenthe.

Buiten Drenthe zoeken

Ook viel hen op dat alle huizen, die ze via VHG hadden bezichtigd, in Drenthe lagen. Allemaal in één lijn naast elkaar. "We hadden gehoopt dat de huizen meer verspreid zouden zijn, alles lag heel dichtbij elkaar", vertelt Manja. Daarom zijn de twee nu op zoek naar een woning dichterbij de Randstad. "We kijken nu vooral naar gebieden rondom de Veluwe: van Harderwijk tot Doorn en Arnhem."

Klaas on hold

"Maar we hebben de zoektocht nu wel op een lager pitje gezet", vult Manja aan. Het stel houdt zeker hun ogen open maar hebben besloten om nog één à twee jaar in Zoetermeer te blijven, tot de kinderen klaar zijn met hun studie. "Daarna gaan we wat actiever zoeken en eventueel een makelaar inschakelen. En aannemer Klaas hebben we ook zeker onthouden voor het toekomstige huis", aldus Roelof.

Manja en Roelof hebben het kleinste kamertje van het huis opgeknapt
Manja en Roelof hebben het kleinste kamertje van het huis opgeknapt

Oud huis, nieuw... toilet

Ondanks de stillere zoektocht, hebben Roelof en Manja niet stilgezeten. "Nu we weten dat we nog even in Zoetermeer blijven, hebben we het huis een beetje aangepakt. Zo hebben we de buitenboel geverfd en de wc opgeknapt. Aan de trap gaan we ook nog klussen, maar het zijn allemaal kleine dingen in huis die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken."

Roelof en Manja zitten voorlopig nog lekker in hun nieuwbouwhuis in Zoetermeer en de kinderen komen geregeld langs. Het huidige seizoen van 'Voor Hetzelfde Geld' laten ze ook zeker niet aan hun voorbijgaan. "We hebben best wat huizen gezien waarvan we dachten: 'Die hadden ze ons ook mogen aanbieden. Dan checken we voor de zekerheid Funda om te kijken of ze nog te koop staan. Maar onze gouden kans komt nog wel voorbij." 

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier:
Lees meer over
Leonie ter BraakVoor Hetzelfde Geld