RTL Zomertoer

Suus toert met het gezin én gepimpte camper door Scandinavië: 'Wildkamperen is gaaf'

Door Emma van Wichen··Aangepast:
© By.FallauxSuus toert met het gezin én gepimpte camper door Scandinavië: 'Wildkamperen is gaaf'
RTL

Gouden messing kranen, bloemetjesbehang en een kek tapijt: we hebben het hier niet over een fraai gestyleerde woning. Nee, het gaat om de gepimpte oldtimer camper van Suus en Koen, waarin ze momenteel samen met hun twee zoons door Scandinavië reizen. "Gaaf hoe je met elkaar zoveel plezier kunt hebben in zo’n kleine ruimte. Het is echt ons mini-huis op wielen."

We spraken Suus (@gewoonbijsuuscamper) over haar camperavonturen met het gezin en over de reis door Scandinavië met de kids, Stef (6) en Ties (2). En we kunnen het natuurlijk niet laten om even naar binnen te gluren.

Waarom zijn jullie op zoek gegaan naar een camper?

"Vier jaar geleden kochten we een oude caravan die we helemaal hadden opgeknapt. We zijn er één zomer mee op vakantie geweest, maar hebben 'm daarna (binnen een dag) verkocht. We vonden een camper namelijk toch leuker en een stuk gezelliger."

"Het scheelt hierbij een hoop dat mijn man automonteur is en zijn eigen garage heeft, een perfecte combinatie met mijn beroep: interieurstylist. Hierdoor gaat het opknappen van caravans en campers ons goed af."

De uiteindelijke keuze is gevallen op...

"Een Mercedes Niessman-Bischoff, waar we eigenlijk meteen verliefd op werden. Vanwege de buitenkant, die erg opvalt door zijn kleuren, maar ook door de bouw- en technische kwaliteit van de Mercedes.

"En nu de camper van binnen ook volledig is opgeknapt, is hij al helemaal gaaf. Misschien vinden we dat wel het leukste aan de bus."

Nieuwsgierig naar het eindresultaat? Suus geeft in de onderstaande video een toer!

Met het gezin op reis in een omgebouwde oldtimer: 'We gebruiken geen Google Maps meer'
Lees ook

Met het gezin op reis in een omgebouwde oldtimer: 'We gebruiken geen Google Maps meer'

Wat is het meest bijzondere wat je hebt meegemaakt met de camper?

"Ik denk dat de reis die we nu maken misschien wel het meeste indruk maakt. We toeren momenteel met de camper door Zweden, waar je bijna overal kunt wildkamperen. De natuur hier is geweldig, we kunnen zelf het kampvuur aansteken en marshmallows roosteren — heel gezellig. Daarnaast heb je ook helemaal geen mensen om je heen, en dat is toch ook wel lekker."

Waar heeft de camper allemaal gestaan?

"Zelf zijn we naar Oostenrijk, Italië, Duitsland, Denemarken en Zweden geweest. Maar naast onze reizen kunnen anderen onze camper ook huren, waardoor hij op veel meer plekken is geweest. Denk aan Monaco, Spanje, Frankrijk, Zwitserland en nog veel meer."

We merkten tijdens het omhoog rijden dat we snelheid verloren...We beseften we dat we het nooit tot boven zouden redden.

Rijden met de camper is natuurlijk een stuk lastiger dan met een auto. Hebben jullie weleens een spannend moment ervaren?

"Ja, dat was in Oostenrijk, toen we een hele stijle heuvel op moesten. We merkten tijdens het omhoog rijden dat we snelheid verloren, terwijl het een 80-weg was. Auto's achter ons vonden dat we te langzaam reden, dus er werd veel getoeterd. Uiteindelijk beseften we dat we het nooit tot boven zouden redden. We reden door tot we ineens een parkeerplek aan de zijkant zagen en konden keren. Dat was echt een flinke opluchting. Gelukkig hebben we verder nooit pech gehad met de camper."

 

© By.fallaux

Hoe bevalt jullie reis door Scandinavië? Wat is het hoogtepunt tot nu toe?

"De reis bevalt tot nu toe supergoed. Eerst zijn we van Kiel naar Göteborg gevaren, wat de kinderen al fantastisch vonden. Uiteindelijk zijn we in het zuiden van Zweden gebleven omdat de weersvoorspellingen er goed uitzagen; dat is tijdens zo'n zomervakantie wel een pluspunt. We wisselen natuur en stad veel af: zo hebben we wild gekampeerd, maar ook Stockholm bezocht."

"Het wildkamperen hier is écht een cadeautje. Tijdens het zoeken naar een plek kwamen we zelfs een eland tegen. En toen we wegreden, zagen we twee hertjes — echt heel bijzonder om de natuur van zo dichtbij te beleven."

Als je iets zou mogen veranderen of verbouwen aan de camper, wat mis je nog?

"Het enige wat we nog willen veranderen zijn de deuren van de cabine. De deuren die er nu in zitten, zijn een beetje op en toe aan vervanging. En als we dat veranderd hebben, is de camper eigenlijk weer zo goed als nieuw. Voor de toekomst lijkt een grotere camper ons heel gaaf, maar voor nu is deze grootte helemaal perfect."

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier:
Lees meer over
CampersZomertour