Een kloddertje roze hierrrr

Funda-vondst: dit appartement is op één kamer na volledig zuurstokroze

Door Marjolein Sintenie··Aangepast:
© Funda - Smit & Heinen Makelaars en Taxateurs o/zFunda-vondst: dit appartement is op één kamer na volledig zuurstokroze
RTL

Mooi roze is niet lelijk. Tenminste, als je van zuurstokroze houdt. De (voormalig) bewoner van dit appartement in Amsterdam is in ieder geval erg te spreken over deze gewaagde kleur, anders had hij of zij vast niet alle ruimtes in huis – op één kamer na – volledig roze geschilderd en ingericht.

De makelaarstekst van deze Amsterdamse woning aan het Bos en Lommerplein omschrijft de keuze van deze inrichting als “een perfect voorbeeld van hoe een gedurfde kleurkeuze een ruimte tot leven kan brengen”. En of je het nu mooi vindt of niet, hier zit absoluut een kern van waarheid in. 

© Funda - Smit & Heinen Makelaars en Taxateurs o/z

De zachte roze tinten van de ribfluwelen bank die worden afgewisseld met de zuurstokroze kleuren op de muren, de radiatorombouw én het plafond zorgen er inderdaad voor dat het een eenheid vormt. Daarnaast zorgen de strakke lijnen die worden afgewisseld met ronde vormen en verschillende texturen ervoor dat het een speelse en toch ook wel zachte uitstraling krijgt. 

© Funda - Smit & Heinen Makelaars en Taxateurs o/z

En grappig genoeg is in dit geval niet roze de accentkleur in huis, maar groen. 

© Funda - Smit & Heinen Makelaars en Taxateurs o/z

Wit schilderen kan altijd nog

Natuurlijk kun je elke muur weer wit of een andere kleur naar wens schilderen, maar de kleurkeuze van de keuken – ook roze uiteraard – is wel nogal gedurfd. Zeker met het oog op de verkoop van het huis. Gelukkig kun je de frontjes van je keuken vrij gemakkelijk vervangen of wrappen tot een andere kleur, waardoor je in een handomdraai een compleet andere keuken kunt creëren. Het kookeiland, het werkblad en de tegelkeuze is in de basis namelijk vrij neutraal waardoor je nog alle kanten op kunt.  

© Funda - Smit & Heinen Makelaars en Taxateurs o/z

Alles roze, behalve…

Er is echter één ruimte in huis waar de roze verfkwast niet zijn werk heeft gedaan: de badkamer. Of de verkoper daar nog niet aan toegekomen was, of zich er misschien toch bewust van was dat dit niet de slimste keuze is met oog op de verkoop van het appartement is niet bekend. Maar dat het een groot contrast vormt met de rest van het huis is zeker. 

© Funda - Smit & Heinen Makelaars en Taxateurs o/z

En het balkon is uiteraard ook voorzien van wat roze én groene touches. 

© Funda - Smit & Heinen Makelaars en Taxateurs o/z

Kost dat?

Het appartement met een woonoppervlakte 75 m² en een balkon van 20 m² op het zuiden staat te koop met een vraagprijs van € 550.000 k.k. 

Is roze helemaal jouw kleur (of kun je hier makkelijk doorheen kijken) en ben je op slag verliefd geworden op deze woning? Dan hebben we slecht nieuws voor je, want dit appartement staat al onder bod. Grote kans dus dat je nét te laat bent. Benieuwd naar meer foto’s en informatie over de woning? Bekijk dan hier de Funda-pagina.

Fotocredits

Funda - Smit & Heinen Makelaars en Taxateurs o/z

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: