Eerst kijken, dan kopen?

Funda-vondst: dit huis uit Kopen Zonder Kijken staat weer te koop (en dit is de reden)

Door Marjolein Sintenie··Aangepast:
© Funda - Van de Zande Makelaardij WaalwijkFunda-vondst: dit huis uit Kopen Zonder Kijken staat weer te koop (en dit is de reden)
RTL

Fans van Kopen Zonder Kijken opgelet, want dit is je kans om in een écht Kopen Zonder Kijken-huis te wonen. Alleen kun je in dit geval wél eerst het huis bekijken voordat je het koopcontract ondertekent. KZK-kandidaten Roy en Deveny die via het tv-programma in 2020 blind een huis kochten in Waalwijk – volledig verbouwd en gestyled door het programma – hebben het huis onlangs weer te koop gezet.

Het team van Kopen Zonder Kijken heeft de afgelopen jaren al heel wat keren voor grote uitdagingen gestaan, mede door de gekte op de huizenmarkt en de vaak toch wel beperkte budgetten. Ook de opdracht om tijdens het derde seizoen een huis voor Roy en Deveny te zoeken was er eentje die veel kijkers is bijgebleven. Niet alleen omdat de huizen toen – aan het begin van de coronapandemie – in een rap tempo enorm in prijs stegen, maar ook omdat het stel met hun eerste kindje op komst dringend op zoek was naar hun eerste eigen koopwoning. Ze woonden op dat moment nog bij hun ouders, dus de tijd drong. Daarnaast kreeg Roy het qua gezondheid flink te verduren toen hij twee keer achter elkaar een klaplong kreeg. 

Omdat ze zelf steeds weer overboden werden én het niet helemaal met elkaar eens konden worden over de locatie, bleek de oplossing simpel. Meedoen aan Kopen Zonder Kijken en alles uit handen geven. 

Roy en Deveny uit seizoen 3 van Kopen Zonder Kijken© RTL
Roy en Deveny uit seizoen 3 van Kopen Zonder Kijken

Hulptroepen 

Naast de tijdsdruk door de naderende komst van de baby was het budget van het koppel ook erg beperkt. En aangezien je als kandidaat niet mag meekijken en dus ook niet kunt meeklussen, besloten ze hun familie en vrienden in te schakelen om geld te besparen. Dankzij de hulptroepen werd de klus geklaard en konden Roy en Deveny uiteindelijk neerstrijken in een prachtig opgeknapt huis inclusief nieuwe badkamer. En dat allemaal ruim op tijd voor hun zoontje werd geboren. 

© Funda - Van de Zande Makelaardij Waalwijk
© Funda - Van de Zande Makelaardij Waalwijk

Na de onthulling van hun nieuwe huis gaf het stel aan dolgelukkig te zijn met het resultaat. Ook vertelden ze naderhand in een interview met LINDA. dat dit huis toekomstbestendig is, dat het ze rust gaf en dat ze hier voorlopig wel konden blijven wonen. Maar nu, vier jaar later, hebben Deveny en Roy het huis dan toch weer in de verkoop gezet. 

© Funda - Van de Zande Makelaardij Waalwijk
© Funda - Van de Zande Makelaardij Waalwijk

Aflevering terugkijken?

Dat kan hier via Videoland

Kopen Zonder Huis te koop

De bewoners hebben het Waalwijkse huis met een woonoppervlakte van 87 m² te koop gezet voor een vraagprijs van €315.000 k.k. De reden van de verkoop? Ze willen graag groter gaan wonen, zoals Deveny zelf aangeeft op onze Facebookpagina: "En voor de mensen die het willen weten: we gaan met z'n 4en naar een iets groter huis verhuizen." 

Hoe is het nu met Roy en Deveny?

Deveny vertelt ons dat ze Waalwijk verlaten voor Kaatsheuvel, waar ze een vrij nieuw huis uit 2017 hebben gekocht in een kindvriendelijke buurt. “Vlakbij mijn werk en nog steeds in het midden van beide ouders.” Roy heeft inmiddels een andere baan gevonden waar hij fysiek geen zwaar werk meer doet. Een verstandige keuze gezien zijn dubbele klaplongen in 2020, waar hij gelukkig geen last meer van heeft gehad na de laatste keer in de uitzending. 

Wat de inrichting van hun nieuwe huis betreft zijn ze het erover eens dat het in dezelfde stijl mag blijven als hun Kopen Zonder Kijken-huis in Waalwijk. “We behouden een hoop meubels en er komen een paar meubels bij in dezelfde stijl.” En ook de badkamer en keuken zullen ongeveer hetzelfde gaan worden. “De muur in de woonkamer willen we waarschijnlijk ook weer in dezelfde kleur groen gaan schilderen. Dus ja, we zullen dus veel invloeden van Roos en Bob terugzien, want we waren echt verliefd op ons huis. Maar het wordt nu helaas te klein met onze steeds groter wordende kinderen.” 

Gelukkig heeft hun nieuwe huis in Kaatsheuvel veel mogelijkheden om ruimte te realiseren. In het nieuwe huis zijn meer slaapkamers te creëren en ze kunnen hier een werkruimte voor Roy maken, aangezien hij die in het oude huis erg mist. 

Ook fan van de stijl van Roos? Bekijk dan ook Roos' tips over kunst toevoegen aan je interieur: 

Buitenkansje!

Al met al zorgt dit natuurlijk voor de unieke kans om een Kopen Zonder Kijken-huis te kopen waarbij je het huis wél kunt bekijken van tevoren. En dan woon je ook nog eens in een huis dat door dé Bob Sikkes is verbouwd en door dé Roos Reedijk is gestyled. Uiteraard zijn de meubels niet inbegrepen, maar de stijlvolle keuzes van Roos blijf je natuurlijk terugzien in onder andere het kleurgebruik, de keuken en de moderne badkamer. 

Meer informatie of foto’s zien van het huis? Bekijk hier de hele Funda-advertentie.

Fotocredits

Funda - Van de Zande Makelaardij Waalwijk

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier:
Lees meer over
Kopen Zonder Kijken