Koken met Hugo!

Feestelijke chocoladetaart én heerlijke noodlesalade met zalm

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Feestelijke chocoladetaart én heerlijke noodlesalade met zalm
RTL

Hugo is weer terug! Daarbovenop is Froukje jarig vandaag. Dubbel feest dus!. Hugo maakt voor Froukje twee van haar favoriete gerechten: noodlesalade met zalm en een feestelijke chocoladetaart met limoen en karamel. We starten met de noodlesalade. Verderop lees je hoe je die overheerlijke taart kunt maken. Aan de slag!

Noodlesalade met zalm

  • Bijgerecht
  • Bereidingstijd: circa 15 minuten

Ingrediënten:

Salade:

  • 150 gr. mihoen
  • 200 gr. winterpeen
  • 1 bos radijzen
  • ½ bos munt
  • 2-3 lente-uien
  • 200 gr. gekookte sojabonen
  • 300 gr. kraakverse (biologische) zalm
  • 70 gr. gezoute pinda’s

Dressing:

  • 3 eetlepels chilisaus (zie recept)
  • 1-2 limoenen
  • 3 eetlepels vissaus
  • sojasaus (optioneel)

Extra benodigdheden:

  • (Julienne)rasp

Bereidingswijze:

Stap 1: Bereid de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing en spoel hem daarna koud af. Schil en rasp intussen de winterpeen en snijd de radijzen in plakjes.

Stap 2: Pluk en scheur de muntblaadjes en snijd de lente-uien in ringetjes.

Stap 3: Roer in een grote kom de chilisaus, limoensap en vissaus door elkaar heen voor de dressing. Meng vervolgens de peen, radijzen, sojabonen, lente-uien en muntblaadjes met de dressing.

Stap 4: Verdeel de mihoen over de borden en schep de salade eroverheen.

Stap 5: Snijd de zalm in stukjes en leg die op de salade. Hak als laatst de pinda’s in stukken en strooi deze als garnituur over de salade heen.

Tip: Nadat je de zalm op de salade gelegd hebt, kan het lekker zijn om er nog een scheutje sojasaus overheen te doen. Probeer het maar!

Chocoladetaart met karamel en limoen

  • Dessert
  • Bereidingstijd:
    • voorbereiden: 15-20 minuten
    • opstijven: circa 3 uur

Ingrediënten:

  • 60 gr. roomboter
  • 300 gr. chocolatechip cookies
  • 3 eetlepels kokosrasp
  • 250 ml slagroom
  • 300 gr. pure chocolade
  • 130 gr. karamelpasta (broodbeleg)
  • ½ eetlepel miso óf 1 theelepel zeezoutvlokken
  • ½ theelepel chilivlokken
  • rasp van 1/3 sinaasappel en/of rasp van ½ limoen

Extra benodigdheden:

  • keukenmachine
  • quichevorm met losse bodem (doorsnede: circa 24 cm)

Bereidingswijze:

Stap 1: Smelt de boter in een pannetje of magnetron. Maal intussen de koekjes fijn in de keukenmachine.

Stap 2: Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en de kokosrasp. Druk het mengsel in de vorm en maak een stevige opstaande rand. Laat de bodem een kwartiertje in de koelkast opstijven.

Stap 3: Meng de karamelpasta met de miso óf de zeezoutvlokken en verdeel dit over de koekbodem.

Stap 4: Hak de chocolade in stukken. Verwarm de slagroom en laat hierin al roerend de chocolade oplossen. Let op: Het mag niet gaan koken.

Stap 5: Schenk de chocoladeroom in de vorm en strijk het glad. Laat de taart in de koelkast een paar uur opstijven.

Stap 6: Bestrooi de taart voor het serveren met chilivlokken en rasp er sinaasappel- en/of limoenschil overheen.

Eet smakelijk!

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisFroukje de BothEigen Huis & Tuin Lekker LevenKokenVoedselChocoladeInspiratie