Koken met Hugo!

Ceviche van makreel en aardbeientaartjes met witte chocolademousse

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Ceviche van makreel en aardbeientaartjes met witte chocolademousse
RTL

Hugo zet een feestelijk maaltje op tafel voor Froukje met haar favoriete gerecht: Tostada's met ceviche van makreel. Als lekkernij voor erna maakt Hugo smakelijke aardbeientaartjes met witte chocolademousse. Dat wordt genieten!

Hugo's menu bestaat uit drie onderdelen: we beginnen met de ceviche van makreel. Daarna lees je hoe je de tostada's knapperig maakt. Verderop lees je de bereidingswijze van de aardbeientaartjes met witte chocolademousse.

Tostada’s met ceviche van makreel

  • Hoofdgerecht 4 personen
  • Bereiding: circa 20 minuten + marineren

Ingrediënten:

  • 1 rode ui
  • 6 oranje of gele snackpaprika’s
  • 400 gr. kraakverse makreelfilet
  • zout
  • ½ bosje koriander
  • 1 rode jalapeño of chilipeper
  • 1 tot 2 avocado’s
  • 150 gr. gekookte crispy maiskorrels (blik)
  • Tostada’s (zie recept)

Ingrediënten marinade/tijgermelk:

  • 6 limoenen
  • ½ bosje koriander
  • 2 cm gemberwortel
  • 1 klein teentje knoflook
  • zout

Bereidingswijze:

Stap 1: Pers voor de marinade/tijgermelk de limoenen uit boven een kom. Hak een half bosje koriander fijn en schil en rasp de gember boven de kom. Pel en rasp ook de knoflook boven de kom. Breng op smaak met een snufje zout.

Stap 2: Pel en snijd de ui in kwart ringen en de snackpaprika’s in kleine ringetjes. Schep door de marinade.

Stap 3: Snijd de vis in kleine blokjes. Breng op smaak met zout en laat 5 minuten staan.

Stap 4: Schep de vis door de marinade (tijgermelk) en laat een paar minuten ‘garen’.

Stap 5: Snijd de overige koriander grof.

Stap 6: Maak de avocado schoon en leg de peper klaar. Snijd het vruchtvlees van de avocado in plakjes en de peper in ringetjes.

Stap 7: Schep de avocado, peper en koriander door de vis. Presenteer de ceviche in diepe borden. Eet de ceviche met de tostada’s.

Tostada’s

  • 12 stuks
  • bereiding: circa 10 minuten

Ingrediënten:

  • neutrale olie
  • 12 kleine maistortilla’s
  • zout

Bereidingswijze:

Stap 1: Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak de tortilla’s krokant.

Stap 2: Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.

Aardbeientaartjes met witte chocolademousse

  • 10 stuks
  • Bereiding: circa 30 minuten

Ingrediënten:

  • 50 gr. melkchocolade
  • 10 suikerschelpen
  • 500 gr. aardbeien
  • 50 ml citroensap
  • 50 gr. geleisuiker

Ingrediënten witte chocolademousse

  • 250 ml slagroom
  • 15 gr. poedersuiker
  • 70 gr. witte chocolade
  • 1 eetlepel limoncello

Extra nodig:

  • bakkwast
  • mixer
  • spuitzak

Bereidingswijze:

Stap 1: Hak de melkchocolade in stukjes en laat au bain-marie smelten.

Stap 2: Bestrijk de binnenkant van de schelpen met melkchocolade en laat het stollen.

Stap 3: Klop de slagroom met de poedersuiker bijna tot een stijf mengsel.

Stap 4: Laat de witte chocolade au bain-marie smelten en meng met de room. Roer er een scheutje likeur door.

Stap 5: Doe de witte chocoladeroom in een spuitzak en vul de suikerschelpen ermee.

Stap 6: Maak de aardbeien schoon en leg ze op de chocoladeroom.

Stap 7: Kook in een steelpan een gelei van het citroensap met de suiker.

Stap 8: Bestrijk de aardbeien ermee, zodat ze mooi gaan glanzen.

Tip: In plaats van gelei maken kan je de aardbeien ook bestrijken met verwarmde jam. In de patisserie wordt daar vaak abrikozenjam voor gebruikt.

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisReceptKokenEigen Huis & Tuin Lekker Leven