Koken met Hugo!

Heerlijke brunch met wentelteefjes en eggs benedict met Hollandaisesaus

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Heerlijke brunch met wentelteefjes en eggs benedict met Hollandaisesaus
RTL

Om lekker uit te pakken in de vakantie maakt Hugo een heerlijke brunch met wentelteefjes en eggs benedict met Hollandaisesaus. Dit wil je toch?! Aan de slag dus!

Het ontbijt bestaat uit drie onderdelen: wentelteefjes met rabarber, ricotta en citroen, eggs benedict en Hollandiasesaus. Allereerst vind je het recept van de wentelteefjes, daarna de eggs benedict en als laatste de Hollandaisesaus. Veel plezier met het maken van deze recepten, maar natuurlijk ook met het opeten! 

Wentelteefjes met rabarber, ricotta en citroen

  • Ontbijt voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 30 minuten

Ingrediënten:

  • 100 gr. ricotta
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 300 gr. rabarber
  • 100 gr. suiker + extra om te bestrooien
  • 1 ei
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 ml volle melk
  • roomboter
  • 4 dikke sneetjes brioche(brood)

Extra benodigdheden:

  • fijne rasp
  • garde

Bereidingswijze:

Stap 1: Meng de ricotta met de rasp van de sinaasappel en de poedersuiker. Zet apart.

Stap 2: Maak de rabarber schoon en snijd in stukjes. Doe de rabarber in een steelpannetje met het sap van een halve sinaasappel en 50 gram suiker. Breng aan de kook en laat circa 10 minuten zachtjes koken op laag vuur.

Stap 3: Klop het ei los met de kaneel, de overige 50 gram suiker en de melk.

Stap 4: Verwarm een klontje boter. Wentel het brood in het beslag en leg in de pan. Bak een paar minuten per kant en voeg op het laatst nog een beetje suiker toe aan de wentelteefjes, draai ze nog een keer om tot ze goudbruin zijn.

Stap 5: Lepel op elke plak brood wat ricotta en rabarbercompote en serveren maar! 

Eggs benedict

  • Bijgerecht voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 15 minuten

Ingrediënten:

  • 4 scharreleieren
  • 4 plakken ham (bijvoorbeeld Yorkham)
  • 4 English muffins of beschuitbollen
  • 1 portie Hollandaisesaus (zie recept)
  • zout en peper

Extra benodigdheden: keukenpapier

Bereidingswijze:

Stap 1: Breng een pan met water aan de kook.

Stap 2: Zet het vuur lager (zodat het nét niet kookt) en draai met een garde een draaikolk in het water.

Stap 3: Breek een ei en laat voorzichtig in de draaikolk glijden. Pocheer de eieren 2 tot 4 minuten en laat uitlekken op keukenpapier.

Stap 4: Laat de spinazie in een scheutje water slinken en heel goed uitlekken.

Stap 5: Beleg de broodjes met ham, spinazie, gepocheerde eieren en een royale lepel Hollandaisesaus (zie onderstaand recept). Bestrooi met versgemalen zwarte peper.

Hollandaisesaus

  • Saus voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 20 minuten

Ingrediënten:

  • 250 gr. roomboter
  • 3 eidooiers
  • 30 ml witte wijnazijn
  • 60 ml witte wijn
  • zout en peper
  • citroen

Extra benodigdheden:

  • Pan met kom die erin kan hangen (au bain-marie)

Bereidingswijze:

Stap 1: Laat de boter smelten, of klaar de boter door deze te laten smelten en de witte bestanddelen eruit te scheppen. 

Stap 2: Klop in een aparte kom met een garde de eidooiers met de azijn en wijn au bain-marie (in een kom boven een pan kokend water) luchtig.

Stap 3: Voeg al kloppend in een dunne straal de gesmolten boter erbij. Klop tot een gebonden saus.

Stap 4: Breng op smaak met zout en peper en evt. een druppel citroensap.

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisEigen Huis & Tuin Lekker LevenKoken