Koken met Hugo!

Quiche met kaas en salade met witte asperges en mosterdvinaigrette

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Quiche met kaas en salade met witte asperges en mosterdvinaigrette
RTL

Hugo bereidt vandaag een heerlijk én simpel gerecht! Hij laat je zien hoe je gemakkelijk een verrukkelijke quiche met kaas maakt die je helemaal kunt bekleden met de kazen die je lekker vindt. Voor erbij, husselt Hugo een lekkere salade in elkaar met witte asperges en mosterdvinaigrette. Dat wordt smullen!

Hugo's menu bestaat uit twee onderdelen. We beginnen met de bereidingswijze van de quiche met kaas. Verderop lees je hoe je de salade met witte asperges en mosterdvinaigrette maakt. 

Quiche met kaas

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 1 uur + 20 minuten rusttijd deeg

Ingrediënten voor het deeg:

  • 125 gr. koude roomboter + extra voor invetten
  • 250 gr. bloem + extra voor uitrollen
  • zout
  • 1 eidooier
  • 50 ml water

Ingrediënten voor de vulling:

  • 250 gr. kaas, dat kan een mix zijn (brie, camembert, roquefort, gorgonzola, geitenkaas, jonge of belegen Goudse kaas)
  • 1 tot 2 lente-uien
  • 170 ml slagroom
  • 2 eieren
  • zout en peper

Extra nodig:

  • keukenmachine
  • quichevorm 24 cm
  • bakpapier
  • blindbakvulsel of gedroogde peulvruchten

Bereidingswijze:

Stap 1: Snijd de boter in blokjes. Maal in de keukenmachine de boter met de bloem en royale snuf zout tot een kruimelig deeg.

Stap 2: Voeg de eidooier en het water toe en draai tot een samenhangend deeg.

Stap 3: Druk het deeg plat en laat het afgedekt of verpakt een half uurtje rusten op een koele plek.

Stap 4: Verwarm intussen de oven voor op 180˚C. Vet de vorm in met boter.

Stap 5: Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dunne lap en bekleed de vorm ermee.

Stap 6: Rol met de deegroller over de randen, zodat je het overtollige deeg eraf snijdt. (Dit overtollige deeg kan je verpakt een week in de koelkast bewaren of invriezen).

Stap 7: Snijd de kazen in kleine stukjes en verdeel over het deeg. Hak de lente-ui in dunne ringetjes en strooi over de kazen.

Stap 9: Meng de room met de eieren en breng op smaak met iets zout en flink wat peper. Schenk over de kazen.

Stap 10: Plaats het ovenrek op de onderste richel in de oven, zet dan de quiche in de oven en bak in 40 tot 45 minuten gaar en goudbruin.

Salade met witte asperges en mosterdvinaigrette

  • Salade voor 4 personen
  • Bereiding: circa 30 minuten

Ingrediënten:

  • 500 gr. witte asperges
  • foelie
  • zout en peper
  • 200 gr. tuinbonen
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels zonnebloempitten
  • 2 theelepels grove dijonmosterd (a l’ancienne)
  • 2 eetlepels dragonazijn
  • 6 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 1 tot 2 theelepels suiker
  • 1 bos bieslook
  • 100 gr. veldsla

Bereidingswijze:

Stap 1: Schil de asperges met een dunschiller en bewaar de schillen. Snijd 2 tot 3 cm van de onderkanten af.

Stap 2: Breng de asperges onder de schillen met de foelie en een goeie snuf zout in een ruime pan water aan de kook. Laat 2 minuten koken en draai daarna het vuur uit. Laat nog 10 tot 15 minuten staan en dan zijn de asperges perfect gaar.

Stap 3: Bereid de tuinbonen volgens de gebruiksaanwijzing. Dubbeldop ze (haal ze uit het schilletje).

Stap 4: Kook de eieren in circa 8 minuten hard.

Stap 5: Rooster de pitten in een droge koekenpan.

Stap 6: Doe de mosterd met de azijn in een kom. Schenk al kloppend de olie erbij, zodat je een gebonden dressing krijgt. Breng op smaak met zout en peper en eventueel een schepje suiker.

Stap 7: Snijd de asperges in stukken. Maak aan met de dressing.

Stap 8: Hak de bieslook en roer door het mengsel.

Stap 9: Verdeel de sla met de asperges, tuinbonen en bieslook over een schaal.

Stap 10: Verdeel de eieren in stukjes. Strooi het ei en de pitten over de salade.

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisReceptKokenEigen Huis & Tuin Lekker Leven