Heerlijke aubergine uit de oven en spaghetti met hazelnootpesto!
Vandaag neemt Hugo je mee naar de Italiaanse keuken en zet twee heerlijke gerechten op tafel. Hij laat zien hoe je een smakelijke aubergine uit de oven maakt met een spaghetti met zelfgemaakte hazelnootpesto. Dat wordt genieten!
Hugo's menu bestaat uit twee onderdelen. We beginnen met de aubergine uit de oven. Daarna lees je de bereidingswijze van de spaghetti met hazelnootpesto.
Aubergine uit de oven
- Hoofdgerecht voor 4 personen
- Bereiding: circa 40 minuten
Ingrediënten:
- 2 aubergines
- zout en chilivlokken
- neutrale olijfolie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 bollen mozzarella
- ½ bos basilicum
- 100 gr. Parmezaanse kaas
Extra nodig:
- bakplaat met papier
- bakkwast
- rasp
Bereidingswijze:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 2: Halveer de aubergines overlangs. Kerf met een scherp mes het snijvlak kruislings in.
Stap 3: Bestrooi de aubergine met zout en bestrijk met olijfolie. Leg met het snijvlak naar beneden op de bakplaat en bak 20 minuten, zodat de aubergine mooi bruin bakt.
Stap 4: Keer de aubergine en bak nog ongeveer 5 minuten, tot de aubergine zacht is.
Stap 5: Maak intussen de saus: pel en snipper de ui. Verwarm een scheut olie in een steelpan en fruit de ui met een snuf zout.
Stap 6: Pel en snijd de knoflook. Voeg deze toe aan de pan en fruit nog 2 minuten.
Stap 7: Voeg een snufje chilivlokken toe en voeg ook de tomaten erbij. Laat de saus ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Breng daarna desgewenst op smaak.
Stap 8: Snijd de mozzarella in plakjes en hak de helft van de basilicum fijn.
Stap 9: Beleg de aubergine met de plakjes mozzarella en de gesneden basilicum. Schep de saus eroverheen. Bestrooi royaal met Parmezaanse kaas en zet nog 5 tot 10 minuten in de oven, voordat je hem serveert.
Spaghetti met hazelnootpesto
- Bijgerecht
- Bereiding: 10-15 minuten
Ingrediënten:
- 1 klein teentje knoflook
- 25 gr. geroosterde hazelnoten + 25 gr. extra als topping
- 50 gr. basilicumblaadjes
- 100 ml olijfolie
- 50 gr. Parmezaanse kaas
- 400 gr. spaghetti
Extra nodig:
- hakmolentje of vijzel
Bereidingswijze:
Stap 1: Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
Stap 2: Maak intussen de pesto: pel de knoflook. Doe de knoflook met de noten en basilicumblaadjes in het hakmolentje. Maal fijn en voeg beetje bij beetje de olijfolie erbij. Meng tot slot de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met zout.
Stap 3: Giet de pasta vervolgens af en vang wat van het kookvocht op.
Stap 4: Meng de pasta met een paar eetlepels pesto en voeg eventueel nog een scheut kookwater toe om de pasta wat smeuïger te maken.