Koken met Hugo!

Makkelijke venkelsoep met chorizo én roomkwark met aardbei en rabarber

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Makkelijke venkelsoep met chorizo én roomkwark met aardbei en rabarber
RTL

Het is doe-niet-moeilijk-dinsdag, dus Hugo laat ook vandaag weer zien dat je in een handomdraai een smaakvol avondmaal kan serveren. Dit keer maakt hij een makkelijke venkelsoep met chorizo en harissaboter én als dessert roomkwark met aardbei en rabarber. Zin in een simpele maar lekkere maaltijd? Lees het recept en kook mee!

Dit gerecht bestaat uit twee onderdelen. We beginnen met de venkelsoep met chorizo en harissaboter en verderop vind je het recept voor de roomkwark met aardbei en rabarber. 

Venkelsoep met chorizo en harissaboter

  • Soep voor 4 personen
  • Bereiding: circa 25 minuten

Ingrediënten:

  • 600 gr. venkel
  • neutrale olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 2 theelepels venkelzaad
  • 100 gr. chorizo
  • zout en peper
  • 1 blik cannellinibonen van 400 gr.
  • 900 tot 1000 ml bouillon (groente of kip)
  • 1 citroen
  • 50 gr. gezouten roomboter op kamertemperatuur
  • een halve / een hele eetlepel harissa
  • een half brood of 1 stokbrood

Extra nodig:

  • fijne rasp
  • staafmixer

Bereiden:

Stap 1: Haal het groen van de venkel en leg apart.

Stap 2: Snijd de venkel in vieren. Snijd de harde kern eruit. Schaaf 100 gram venkel dun en zet dit ook apart. Snijd de rest van de venkel in reepjes.

Stap 3: Verhit een scheut olie in een soeppan en bak de venkel op middelhoog vuur.

Stap 4: Pel en snijd de knoflook en voeg toe aan de pan.

Stap 5: Voeg het venkelzaad erbij en bak op laag vuur tot de venkel zacht is.

Stap 6: Snijd de chorizo in hele kleine blokjes. Bak op laag vuur in een koekenpan uit in een scheutje olie.

Stap 7: Doe de geschaafde venkel met het venkelgroen in een kommetje. Bestrooi met zout en peper. Rasp de citroenschil erboven en knijp er het sap van de citroen bovenuit. Schep om en laat staan.

Stap 8: Voeg de bonen toe aan de pan en bak even mee. Blus af met de bouillon en laat de soep 10 tot 15 minuten zacht koken.

Stap 9: Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper.

Stap 10: Roer de harissa door de boter.

Stap 11: Schep de soep in borden. Maak af met de aangemaakte venkel en chorizo. Lepel er ook wat van de chorizobakolie over.

Stap 12: Geef er het brood met de harissaboter bij.

Roomkwark met aardbei en rabarber

  • Nagerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 30 minuten

Ingrediënten:

  • 200 gr. rabarber
  • 250 gr. aardbeien
  • 60 gr. vanillesuiker (uit de pot)
  • een halve citroen
  • 300 ml slagroom
  • 200 ml magere kwark
  • 1 theelepel gemalen kaneel

Extra nodig:

  • fijne rasp
  • glazen of coupes

Bereidingswijze:

Stap 1: Was en snijd de rabarber in 1 cm brede stukjes. Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd de meeste aardbeien in stukjes. Houd er een paar achter voor decoratie.

Stap 2: Doe de rabarber en aardbeien met de suiker in een steelpan.

Stap 3: Rasp en pers de halve citroen erboven.

Stap 4: Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 tot 15 minuten zachtjes koken.

Stap 5: Laat de compote helemaal afkoelen.

Stap 6: Maak in glazen of coupes lagen compote en roomkwark. Eindig met kwark en bestuif met een beetje kaneel.

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisRecept