Koken met Hugo!

Pasta met sardines en groene salade mosterddressing

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Pasta met sardines en groene salade mosterddressing
RTL

Wist jij dat sardines worden beschouwd als superfood? Onze chef Hugo heeft daarom een smakelijk pastagerecht met deze vis voorbereid, met daarnaast een groene, frisse salade met mosterddressing. Zo kun je zonder schuldgevoel smullen van je pasta.

We beginnen met de pasta en verderop in het recept vind je de benodigdheden en bereidingswijze van de salade. 

Pasta met sardines

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereiding circa 25 minuten

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 2 blikjes sardines
  • 3 tenen knoflook
  • Zout 
  • Chilivlokken
  • 350 g penne of fusilli
  • 140 g tomatenpuree (uit blik)
  • ½ bos basilicum, dille of dragon

Bereidingswijze

Stap 1: Breng een pan water aan de kook.

Stap 2: Pel en halveer de uien en snijd ze vervolgens halve ringen. 

Stap 3: Verhit de olie uit één sardineblikje in een hapjespan en fruit hierin de uien.

Stap 4: Pel en snijd de knoflook en voeg met een snuf zout en chilivlokken bij de ui. Fruit circa 10 minuten tot de uien zacht en wat gekaramelliseerd zijn.

Stap 5: Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing met een snuf zout.

Stap 6: Voeg de tomatenpuree toe aan de uien en bak op laag vuur een paar minuten. Schep dit regelmatig om.

Stap 7: Breek de sardines in stukken en voeg toe aan de uien.

Stap 8: Snijd of scheur de kruiden. Giet de pasta af. Vang wat van het kookvocht op en schep de pasta met wat kookvocht en de kruiden door het uienmengsel.

Sardinepasta
Sardinepasta

Groene salade met mosterddressing

  • Salade voor 4 personen
  • Bereiding: circa 15 minuten

Ingrediënten

  • 300 gr. sperziebonen en/of boterbonen
  • Zout en peper
  • 1 kropsla
  • 1 groene paprika
  • ½ bos basilicum, dille of dragon
  • 1 theelepel (grove) mosterd
  • 2 eetlepels (dragon)azijn
  • 6 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 40 gr. pompoenpitten of gepelde pistache

Bereidingswijze

Stap 1: Breng een pan water aan de kook.

Stap 2: Maak de sperziebonen schoon en kook ze met een snuf zout in 5-10 minuten net gaar in het kokende water. Giet af en spel eventueel af met koud water.

Stap 3: Was en pluk daarna de sla.

Stap 4: Maak de paprika schoon en snijd in repen of stukken.

Stap 5: Snijd de kruiden fijn.

Stap 6: Meng in een grote kom de mosterd en azijn en voeg hier al kloppend de olie bij.

Stap 7: Maak de sla, bonen en paprika aan met de dressing. Schep over op een schaal en serveer.

Stap 8: Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan (zonder olie dus) en strooi over de salade. Of pel pistachenoten, hak ze grof en strooi over de salade.

TIP: heb je nog snijbonen, tuinbonen, doperwten liggen? Kook ze en verwerk ze in je groene salade. Komkommer in de koelkast? Ook perfect om te gebruiken voor deze of een andere salades!

Groene salade met mosterddressing
Groene salade met mosterddressing
Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisEigen Huis & Tuin Lekker Leven