Koken met Hugo!

Spaghetti met lekkerbekjes, frisse wortelsalade en geroosterde paprika met citroenricotta

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Spaghetti met lekkerbekjes, frisse wortelsalade en geroosterde paprika met citroenricotta
RTL

Nog geen kookinspiratie voor vanavond? Wat dacht je van een spaghetti met heerlijke lekkerbekjes? Hugo staat in de keuken om deze twee ingrediënten tot een heerlijke maaltijd te brengen. Als bijgerecht serveert hij een frisse wortelsalade én geroosterde paprika met citroenricotta. Kook je mee?

Spaghetti met lekkerbekjes

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 uien 
  • 6 tenen knoflook 
  • 100 ml olijfolie 
  • 4 Iglo lekkerbekjes 
  • 2 courgettes + optioneel courgettebloemen, verschillende soorten 
  • Zout en peper 
  • 400 gr. spaghetti 
  • 50 gr. Parmezaanse kaas  

Extra benodigdheden: bakplaat met bakpapier, grove (blok)rasp

Maak het jezelf makkelijk en stop alle ingrediënten met één klik in het winkelmandje van je favoriete supermarkt.

Bereidingswijze 

Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C.  

Stap 2: Pel en snijd de uien in dunne ringen en de knoflook in zo dun mogelijke plakjes. 

Stap 3: Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit daarin de uien en knoflook op zacht vuur circa 10 minuten. Tot ze helemaal zacht zijn. 

Stap 4: Leg de lekkerbekjes op de bakplaat en bak 25 minuten. 

Stap 5: Rasp intussen de courgette en voeg na 10 minuten toe aan de pan met uien en breng op smaak met zout en peper. 

Stap 6: Bak nog 20 minuten, tot de courgette helemaal zacht en gekarameliseerd is. 

Stap 7: Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook en kook de spaghetti gaar zoals aangegeven op de verpakking.  

Stap 8: Giet de spaghetti af, voeg toe aan de courgettesaus in de pan en meng door elkaar. 

Stap 9: Haal de lekkerbekjes uit de oven. 

stap 10: Verdeel de pasta over de borden en leg de lekkerbekjes erop. Rasp er Parmezaanse kaas over en serveer. 

Frisse wortelsalade

  • Bijgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 citroen 
  • 2 theelepels dijonmosterd 
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie 
  • 1 grote winterpeen 
  • ½ bos radijzen 
  • 1 bosje bladpeterselie 
  • Zout en peper 

Bereidingswijze

Stap 1: Rasp de citroen boven een flinke kom en knijp het sap erbovenuit. Meng de mosterd en olijfolie erdoor.  

Stap 2: Schil en rasp de winterpeen en meng door de dressing.  

Stap 3: Snijd de radijs in dunne plakjes en de plakjes in dunne reepjes (julienne).  

Stap 4: Hak de peterselie (inclusief de steeltjes) fijn. 

Stap 5: Meng de radijs en peterselie door de wortel. Breng op smaak met zout en peper. 

Geroosterde paprika op citroenricotta

  • Bijgerecht voor 4 personen
  • Bereiding:  circa 15 minuten + 45 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 4 rode paprika’s 
  • 250 gr. ricotta 
  • ½ citroen 
  • 1 teentje knoflook 
  • Zout en peper 
  • Extra vergine olijfolie 
  • Ciabatta voor erbij 

Extra nodig: bakplaat met bakpapier

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C.  

Stap 2: Leg de hele paprika’s op de bakplaat en rooster 30-40 minuten, tot de schil begint te blakeren. Keer de paprika’s na 25 minuten, zodat ze gelijkmatig garen.  

Stap 3: Doe de ricotta in een kom en rasp en pers de citroen erboven. Pel en rasp ook de knoflook erboven en meng door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. 

Stap 4: Haal de paprika’s uit de oven, doe in kom en dek dit af met een bord. Laat dit 10 minuten staan en trek vervolgens de schil eraf en verwijder de zaadlijsten. 

Stap 5: Spreid de ricotta uit over een groot bord. Snijd de paprika in repen en leg erop. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met wat grof zout en vers gemalen peper.  

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisEigen Huis & Tuin Lekker LevenReceptKoken