Vissticks met kruidenpuree en gegrilde little gem, tomatensalade én luchtige yoghurt

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Vissticks met kruidenpuree en gegrilde little gem, tomatensalade én luchtige yoghurt
Aangeboden door Iglo

De vakantie is voor de meeste mensen voorbij, dus tijd voor een frisse start met natuurlijk ook veel gezonde recepten. Om de week lekker én makkelijk te beginnen maakt Hugo vandaag vissticks met kruidenpuree en gegrilde little gem. Daarbij serveert hij een frisse Griekse tomatensalade en een luchtige yoghurt met zelfgemaakte bessencompote. Nog even genieten van het warme weer met dit zomerse recept!

Het menu bestaat uit drie onderdelen: vissticks, tomatensalade en yoghurt als dessert. We beginnen met het warme gerecht en verderop in het artikel vind je de ingrediënten en bereidingswijze voor het bijgerecht en het dessert.

Vissticks met kruidenpuree en gegrilde little gem

  • Hoofdgerecht: 4 personen
  • Bereiding: circa 30 minuten

Ingrediënten:

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • Zout en peper
  • 15 Iglo vissticks
  • 4 little gems
  • 4 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 60 gr. gemengde verse kruiden (bladpeterselie, bieslook, dille, munt, oregano)
  • 100 ml Griekse yoghurt

Maak het jezelf makkelijk en stop alle ingrediënten met één klik in het winkelmandje van je favoriete supermarkt.

Extra benodigdheden: een pureeknijper of -stamper, grillpan en een bakplaat met bakpapier

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C.

Stap 2: Schil de aardappels en snijd in stukken. Doe de stukken in een pan en zet deze onder water. Voeg een snufje zout toe en breng de aardappelen aan de kook. Kook in 15-20 minuten gaar.

Stap 3: Leg terwijl de aardappelen koken de vissticks op een met bakpapier beklede de bakplaat en bak 15 minuten in de oven.

Stap 4: Verhit ondertussen de grillpan.

Stap 5: Halveer de little gems over de lengte. Meng deze in een kom met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met wat zout en peper.

Stap 6: Grill de little gems circa 2 minuten per kant in de grillpan. Doe dit tot de binnenkant iets zachter is en er grillstrepen op de buitenkant staan.

Stap 7: Snijd de kruiden fijn.

Stap 8: Pureer de aardappel stukjes en schep de kruiden, yoghurt en 2 eetlepels olijfolie erdoorheen. Breng royaal op smaak zout en peper.

Stap 9: Haal de vissticks uit de oven en serveer met de puree en de little gem op de borden.

Midden-Oosterse wraps met vissticks en salade
Lees ook

Midden-Oosterse wraps met vissticks en salade

Griekse tomatensalade

  • Voorgerecht/bijgerecht: 4 personen
  • Bereiding: circa 10 minuten

Ingrediënten:

  • 100 gr. doperwten (diepvries)
  • 600 gr. rijpe verschillende soorten tomaten
  • 1 rode ui
  • 10 kalamata-olijven zonder pit
  • 1 citroen
  • 3-4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 250 gr. halloumi
  • ½ theelepel gedroogde oregano of 2-3 takjes verse
  • Pita voor erbij

Extra benodigdheden: een fijne rasp en een grillpan

Bereidingswijze:

Stap 1: Kook de doperwtjes volgens de gebruiksaanwijzing en spoel ze daarna af met koud water.

Stap 2: Snijd de tomaten in plakken en leg ze samen met de doperwten op een platte schaal of groot bord. Breng op smaak met een snufje zout en peper.

Stap 3: Schil en snijd de ui in dunne ringen. Snijd de olijven in plakjes.

Stap 4: Verhit de grillpan.

Stap 5: Snijd ondertussen de kaas in plakken en bestrijk deze met olie. Rooster de kaas in de pan tot die zacht is en mooie grillstrepen heeft.

Stap 6: Leg de kaas op de tomaten en verdeel vervolgens de uien en olijven erover.

Stap 7: Rasp de citroenschil over het gerecht en strooi daar wat oregano, zout en peper over. Besprenkel tenslotte met citroensap en olijfolie.

Luchtige yoghurt met bessencompote

  • Nagerecht: 4 personen
  • Bereiding: circa 20 minuten

Ingrediënten:

  • 200 gr. blauwe bessen
  • 75 gr. suiker
  • 1 limoen
  • 200 ml slagroom
  • 200 ml Griekse yoghurt

Extra benodigdheden: een fijne rasp

Bereidingswijze:

Stap 1:
Doe de blauwe bessen met 50 gram suiker in een steelpan.

Stap 2:
Rasp de limoen en bewaar de zest (de geraspte schil) apart. Knijp het sap uit boven de bessen.

Stap 3:
Verwarm de bessen en laat een paar minuten zachtjes koken tot de helft van de bessen kapot is en de rest wat zachter. Laat de bessen afkoelen.

Stap 4:
Maak ondertussen de yoghurt. Begin daarmee door 25 gram suiker toe te voegen aan de slagroom en klopt dit luchtig.

Stap 5:
Spatel hier de Griekse yoghurt en limoenrasp voorzichtig doorheen.

Stap 6:
Verdeel het yoghurtmengsel over 4 kommetjes of coupes en garneer met de blauwe bessen.

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisKokenEigen Huis & Tuin Lekker LevenRecept