Koken met Hugo!

Vissticks met gegratineerde aardappelpuree en heerlijke aardbeienbavarois

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Vissticks met gegratineerde aardappelpuree en heerlijke aardbeienbavarois
RTL

Het is vandaag de internationale dag van het gezin! Om dit te vieren kookt Hugo een goede gezinsmaaltijd. Hij maakt het welbekende AVG'tje met vissticks, een gegratineerde aardappelpuree en doperwten. De maaltijd is niet compleet zonder toetje, dus ook daar heeft Hugo aan gedacht. Hij maakt een heerlijk verse aardbeienbavarois!

Hugo's menu bestaat uit twee onderdelen. We beginnen met de bereidingswijze van de vissticks met gegratineerde aardappelpuree. Verderop lees je hoe je de heerlijke aardbeienbavarois maakt.

Vissticks met gegratineerde aardappelpuree

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 30 minuten + 20 minuten bakken

Ingrediënten:

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • zout en peper
  • 40 gr. roomboter + 20 gr.
  • 1-3 eetlepels (grove) mosterd
  • 150 ml volle melk
  • snufje versgeraspte nootmuskaat
  • 50 gr. cheddar
  • 15 Iglo vissticks
  • 200 gr. doperwten
  • 1 klein bosje dille

Maak het jezelf makkelijk en stop alle ingrediënten met één klik in het winkelmandje van je favoriete supermarkt. 

Extra nodig:

  • pureestamper
  • ovenschaal 24 cm of 4 eenpersoons ovenschaaltjes
  • grove rasp
  • bakplaat met bakpapier

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 2: Schil de aardappels en doe in een pan met ruim gezouten water. Breng aan de kook en kook ongeveer 20 minuten tot de aardappels gaar zijn.

Stap 3: Giet af en laat even uitdampen.

Stap 4: Pureer de aardappels met de pureestamper. Meng 40 gram boter met de mosterd en melk erdoor. Breng het op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Stap 5: Doe de aardappelpuree in een ovenschaal en rasp de cheddar erover.

Stap 6: Leg de vissticks op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de aardappelpuree en vissticks 20 minuten in de oven.

Stap 7: Doe de doperwten met een scheut water en 20 gram boter in een pan en stoof in ongeveer 5 minuten gaar. Stamp de erwten grof. Breng ze op smaak met zout en peper.

Stap 8: Hak de dille en meng dit door de erwten.

Stap 9: Haal vervolgens de aardappelpuree en de vissticks uit de oven.

Stap 10: Presenteer de aardappelpuree, gestoofde doperwten en vissticks op borden.

Aardbeienbavarois

  • Nagerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 15 minuten + 3 uur wachttijd

Ingrediënten:

  • 2 blaadjes gelatine
  • 300 gr. verse aardbeien
  • 2 eetlepels sinaasappellikeur
  • 200 ml slagroom
  • 50 gr. fijne suiker + 2 eetlepels
  • klein bosje munt

Extra nodig:

  • hakmolentje of staafmixer
  • mixer
  • vijzel
  • 4 coupes of bakjes

Bereidingswijze:

Stap 1: Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water.

Stap 2: Haal de kroontjes van 250 gram van de aardbeien af en pureer de aardbeien met 50 gram suiker.

Stap 3: Verwarm de likeur in een steelpan. Knijp de gelatine uit en laat oplossen in de likeur.

Stap 4: Laat het mengsel niet koken, haal de pan direct van het vuur als de gelatine is opgelost.

Stap 5: Roer de gelatine door de gepureerde aardbeien.

Stap 6: Klop de slagroom lobbig en meng met de aardbeienpuree. Schep in bakjes of coupes en laat afgedekt minstens 3 uur in de koelkast opstijven.

Stap 7: Snijd de overgebleven aardbeien in stukjes.

Stap 8: Pluk en hak de muntblaadjes grof. Maal ze met 2 eetlepels suiker met een vijzel tot de suiker groen kleurt.

Stap 9: Haal de bavarois uit de koelkast en schep de aardbeien en muntsuiker erop.

Bekijk hier het hele recept van de vissticks met gegratineerde aardappelpuree én ontdek nog meer lekkere en vergelijkbare recepten.

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisReceptKokenEigen Huis & Tuin Lekker Leven