Midden-Oosterse wraps met vissticks en salade
Een makkelijk, voedzaam en fris gerecht voor het hele gezin. Met een basis van vissticks, in combinatie met rauwkost is dit een smaakvolle wrap. Je kunt kant-en-klare wraps kopen of zelf platbrood maken. Ook kan een heerlijke knoflooksaus niet ontbreken. Hugo gebruikt voor de knoflooksaus yoghurt als basis in plaats van mayonaise, wat het net zo lekker maar een stuk gezonder maakt.
Dit recept bestaat uit drie onderdelen. We beginnen met de Midden-Oosterse wraps met vissticks, daarna volgt de tomaat-komkommersalade en onderaan lees je hoe je zelf platbrood maakt.
Midden-Oosterse wraps met vissticks
- Hoofdgerecht voor 4 personen
- Bereiding: circa 20 minuten
Ingrediënten
- 15 Iglo vissticks
- 1 winterpeen
- 1 courgette
- Zout
- 1 teen knoflook
- 1 bosje bladpeterselie
- 150 gr. Griekse yoghurt
- Extra vergine olijfolie
- 1 citroen
- 2 eetlepels za’atar (Arabisch kruidenmengsel)
- 4 stuks (volkoren) platbrood (kant-en-klaar of zie recept)
Extra nodig: bakplaat met bakpapier
Alle ingrediënten direct in je winkelmandje
Bereidingswijze
Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 2: Leg de bevroren vissticks op de bakplaat en bak 15 minuten.
Stap 3: Rasp intussen de winterpeen en courgette, bestrooi met wat zout. Doe in een vergiet om iets uit te laten lekken.
Stap 4: Pel en rasp de knoflook boven een kom. Snijd de peterselie fijn.
Stap 5: Meng de knoflook, yoghurt en peterselie en breng op smaak met zout.
Stap 6: Maak de peen en courgette aan met 5 eetlepels olijfolie, 2-3 eetlepels citroensap en za’atar.
Stap 7: Beleg het brood met de rauwkostsalade, leg de vissticks erop en maak af met de yoghurtsaus.
Stap 8: Rol op als een wrap en serveer direct. Of zet alles op tafel en laat iedereen zelf z'n wraps vullen.
Tomaten-komkommersalade
- Bijgerecht voor 4 personen
- Bereiding: circa 15 minuten
Ingrediënten
- 3 tomaten
- Zout
- ½ komkommer
- 15 gr. munt
- 15 gr. bladpeterselie
- 1 granaatappel
- 3 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
Stap 1: Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd in blokjes. Meng met ½ theelepel zout en laat staan terwijl je de rest van de ingrediënten bereidt.
Stap 2: Pluk de blaadjes van de munt en hak fijn. Hak ook de peterselie (inclusief de steeltjes) fijn.
Stap 3: Haal de pitten uit de granaatappel.
Stap 4: Meng de tomaten, komkommer, munt, peterselie en granaatappelpitten met de olijfolie.
Zelfgemaakt platbrood
- 4 stuks platbrood
- Bereiding: circa 20 minuten + 30 minuten wachttijd
Ingrediënten
- 200 gr. volkoren tarwemeel
- 200 gr. tarwebloem
- 1 theelepel zout
- 250 ml water
- Extra vergine olijfolie
Extra nodig: deegroller
Bereidingswijze
Stap 1: Meng in een kom het volkoren tarwemeel, de tarwebloem en het zout.
Stap 2: Voeg het water en 2 eetlepels olijfolie toe. Meng en kneed tot een soepel deeg.
Stap 3: Vorm een bal, leg in een kom, dek af met een vochtige theedoek en laat 30 minuten rusten.
Stap 4: Bestuif het werkblad met bloem of meel (of een combi) en verdeel het deeg in 4 stukken. Maak 4 bolletjes en rol die dun uit, tot ¼ centimeter dikte.
Stap 5: Verhit een koekenpan op halfhoog vuur en bak het brood een paar minuten per kant in de droge pan.
Stap 6: Herhaal met de rest van het brood.