Spinazietaart met geitenkaas en kruidige bloemkoolsoep
Een heerlijke hartige taart met spinazie, geitenkaas, bimi en puntparika. Het is een feest van smaken en kleuren en staat binnen 40 minuten op tafel. Zoek jij nog inspiratie voor de paasdagen? Dit gerecht is perfect voor een paasbrunch of -diner.
Het recept bestaat uit twee onderdelen: we beginnen met het recept voor de spinazietaart en het recept voor de kruidige bloemkoolsoep vind je verderop deze pagina.
Spinazietaart
- Hartige taart voor 4-6 personen
- Bereiding: circa 40 minuten
Ingrediënten
- 450 gr. Iglo bladspinazie à la crème
- 1 kleine rode puntpaprika (100 gr.)
- 100 gr. bimi
- 3 eieren
- 125 gr. zachte geitenkaas zonder korst
- 1 rol quichedeeg (koeling)
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en chilivlokken
Extra nodig: quichevorm 24 cm, boter voor invetten
Alle ingrediënten direct in je winkelmandje
Bereiding
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 2: Laat de spinazie ontdooien volgens de gebruiksaanwijzing. Laat iets afkoelen terwijl je de groente snijdt.
Stap 3: Snijd de puntpaprika in ringen. Snijd de bimi grof.
Stap 4: Meng de eieren en helft van de kaas met de spinazie.
Stap 5: Vet de vorm in en bekleed met het deeg.
Stap 6: Verdeel het spinaziemengsel over de bodem.
Stap 7: Verdeel de paprikaringen en bimi over de spinazie.
Stap 8: Sprenkel er wat olijfolie over en bestrooi met een beetje zout.
Stap 9: Leg er stukken geitenkaas tussen en strooi er een snuf chilivlokken over.
Stap 10: Bak de quiche in de oven in circa 20 minuten gaar.
TIP: Maak je deze taart voor de paasdagen of een feestelijk diner? Decoreer bijvoorbeeld met eetbare bloemen!
Kruidige bloemkoolsoep
- Hoofdgerecht voor 4 personen
- Bereiding: circa 40 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- Neutrale olie
- 200 gr. kruimige aardappels
- 600 gr. bloemkool
- 1 ½ eetlepel ras el hanout
- 2 theelepels kurkuma
- 500-750 ml groentebouillon
- Zout en peper
- 50 gr. hazelnoten
- 200 ml slagroom
Extra nodig: staafmixer
Bereiding:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2: Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn.
Stap 3: Verwarm een scheut olie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook circa 3 minuten.
Stap 4: Boen de aardappels schoon. Schil en snijd de aardappels in stukjes, bewaar de schillen. Verwijder beschadigde bloemkoolbladeren en snijd de rest in repen. Snijd de bloemkool in stukken.
Stap 5: Doe de bloemkool, aardappels, ras el hanout en kurkuma bij de ui.
Stap 6: Voeg 500 ml bouillon toe zodat de groenten onderstaan. Breng aan de kook en laat circa 20 minuten zachtjes koken.
Stap 7: Maak intussen de aardappelschillen en bloemkoolbladeren aan met een scheut olie, zout en peper. Spreid uit op een bakplaat en rooster 10-15 minuten tot de groente krokant begint te worden.
Stap 8: Hak de hazelnoten grof, voeg toe aan de bakplaat en rooster nog circa 5 minuten.
Stap 9: Voeg de slagroom toe aan de soep en pureer helemaal glad. Voeg eventueel extra bouillon toe als de soep erg dik is. Kruid met zout en peper.
Stap 10: Schep de soep in kommen en schep de krokante topping erin.