Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Filipijnse kipstoof & roomijs met banaan, karamelsaus en cashewnoten

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Filipijnse kipstoof & roomijs met banaan, karamelsaus en cashewnoten
RTL

Hugo bereidt een heerlijk Filipijns kipstoofje dat hem terugbrengt naar zijn eerste maaltijd na zijn deelname aan Expeditie Robinson. Als dessert serveert hij er roomijs bij met banaan, karamelsaus en cashewnoten. Smakelijk!

Het menu bestaat uit twee onderdelen. We beginnen met de Filipijnse kip en verderop in dit artikel vind je de bereidingswijze voor het dessert. 

​​Filipijnse kip (adobo)

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 40 minuten

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • Neutrale olie
  • 6 tenen knoflook
  • 2 chilipepers
  • 500 gr. kippendijen
  • Zout en peper
  • 1 laurierblad
  • 300 gr. jasmijnrijst
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 eetlepels rijstazijn
  • 5 eetlepels sojasaus
  • Circa 500 gr. kippendijen

Extra nodig: keukenpapier

Bereidingswijze

Stap 1:  Snijd de aubergine in stukken van 3x3 cm.

Stap 2: Verwarm een laag olie in diepe koekenpan en bak de aubergines 5 minuten.

Stap 3: Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de chilipepers in dunne ringen.

Stap 4: Halveer de kippendijen en kruid met zout en peper.

Stap 5: Giet eventueel iets overtollig olie van de aubergine weg. Doe de kip erbij en bak die bruin aan. Voeg vervolgens de knoflook, chilipepers en laurier toe.

Stap 6: Was de rijst tot het water helder is. Doe in een pan, zet een vingerkootje onder water en voeg een snuf zout toe. Dek de pan af, breng aan de kook, zet het vuur laag en kook in circa 10 minuten gaar. Laat vervolgens nog 10 minuten afgedekt staan.

Stap 7: Doe de kokosmelk, azijn en sojasaus bij de kip, voeg eventueel een scheutje water toe zodat de kip net onderstaat.

Stap 8: Zet het vuur laag en laat circa 30 minuten stoven.

Stap 9:  Serveer de Filipijnse kip met de rijst.

Roomijs met banaan, karamelsaus en cashewnoten

  • Nagerecht voor 6 personen
  • Bereiding: circa 20 minuten

Ingrediënten

Karamelsaus met zeezout

  • 150 gr. suiker
  • 150 ml slagroom
  • 75 gr. roomboter
  • Zeezoutvlokken

Overig

  • 1 liter vanilleroomijs
  • 2 bananen
  • 60 gr. geroosterde cashewnoten

Extra nodig: ijsschep, ijscoupes

Bereidingswijze

Stap 1: Doe de suiker in een steelpan met dikke bodem. Voeg een scheutje water toe en breng aan de kook. Laat op middelhoog vuur karamelliseren.

Stap 2: Verwarm intussen in een andere pan de slagroom en blus hiermee de karamel af. Roer glad en roer dan ook de boter en een snuf zeezoutvlokken door de saus. Laat afkoelen. 

Stap 3: Snijd de banaan in plakjes en hak de noten grof.

Stap 4: Schep bollen ijs in coupes en verdeel de banaan over de coupes.

Stap 5: Lepel de saus erover en bestrooi met de cashewnoten.

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisReceptEigen Huis & Tuin Lekker Leven