Koken met Hugo!

Linzensoep met rookworst en korianderboter en een sinaasappel-vijgensalade

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Linzensoep met rookworst en korianderboter en een sinaasappel-vijgensalade
RTL

Maandag staat voor makkelijk! En uiteraard ook nog lekker en voedzaam. Hugo maakt daarom vandaag een gezonde en voedzame maaltijd met een Arabische touch, namelijk linzensoep. Verder maakt hij nog een heerlijke sinaasappel-vijgensalade als dessert.

Dit menu bestaat uit drie delen. Als eerst vind je de bereidingswijze voor de linzensoep met rookworst, vervolgens vind je het recept voor de korianderboter en tot slot de sinaasappel-vijgensalade.

Linzensoep met rookworst

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 35 minuten

Ingrediënten:

  • 1 flinke ui
  • Olijfolie 
  • 1 flinke rode paprika
  • 3 tenen knoflook
  • ½ eetlepel ras el hanout
  • 100 gr. blikje tomatenpuree (140 gr.)
  • 2-3 theelepels harissa (of aangepaste hoeveelheid naar smaak)
  • 1 runderrookworst
  • 800 ml bouillon (kip, rund of groente)
  • 250 gr. rode linzen
  • 1 bos koriander of bladpeterselie

Extra nodig: flinke pan met deksel, keukenpapier

Bereidingswijze

Stap 1: Pel en snipper de ui. Verhit een scheut olie in een soeppan en fruit de ui.

Stap 2: Maak de paprika schoon, snijd in kleine blokjes en voeg toe.

Stap 3: Pel en snijd de knoflook fijn en voeg toe.

Stap 4: Bak 10-15 minuten tot de groenten gaan karamelliseren.

Stap 5: Voeg de ras el hanout erbij.

Stap 6: Voeg de tomatenpuree en harissa toe en bak nog een paar minuten.

Stap 7: Was intussen de linzen tot het water helder is en voeg de linzen toe aan de pan. 

Stap 8: Voeg roerend de bouillon toe en breng de soep aan de kook. 

Stap 9: Leg de rookworst in de soep en laat het geheel 15-20 minuten zachtjes koken. 

Stap 10: Haal de worst uit de pan en snijd in plakjes.

Stap 11: Snijd de koriander fijn.

Stap 12: Schep de soep en de worst in de borden. Strooi de koriander erover.

Korianderboter

  • Voor 4 personen
  • Bereiding: circa 5 minuten

Ingrediënten:

  • 4-6 takken koriander
  • 50 gr. ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 1 citroen
  • Zoutvlokken
  • Brood om het op te smeren

Bereidingswijze

Stap 1: Snijd de koriander fijn en meng met de boter.

Stap 2: Rasp de citroenschil erboven. Meng en breng op smaak met zoutvlokken.

Sinaasappel-vijgensalade 

  • Nagerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 10 minuten

Ingrediënten:

  • 40 gr. hazelnoten
  • 2 handsinaasappels + navelsinaasappels
  • 4 verse vijgen
  • 1 eetlepel fijne suiker
  • ½ theelepel kaneel
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel vloeibare honing 

Bereidingswijze

Stap 1: Rooster de noten in een droge koekenpan. 

Stap 2: Schil de sinaasappels dik af en snijd de sinaasappels in dunne halve plakken. 

Stap 3: Snijd de vijgen in plakken. 

Stap 4: Rangschik de vijgen en sinaasappels op een schaal.

Stap 5: Meng de suiker en kaneel en strooi over de sinaasappels. 

Stap 6: Lepel de yoghurt erover. 

Stap 7: Hak de noten en strooi over de sinaasappelsalade. Lepel de honing erover.

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisReceptKokenEigen Huis & Tuin Lekker Leven