Vegetarische spaghetti bolognese en radicchiosalade met peer en walnoten
Hugo gaat deze keer aan de slag met een vegetarische spaghetti bolognese. Hij laat zien hoe je zo'n klassieker van een gerecht gemakkelijk vegetarisch kunt maken. En om het gerecht een frisse touch te geven, maakt hij een rijke radicciosalade met peer en walnoten.
Bolognese met kastanjechampignons
- Hoofdgerecht voor 4 personen
- Bereidingstijd 35 tot 40 minuten
Ingrediënten
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 stengels bleekselderij
- 1 winterpeen
- Olijfolie
- Zout en peper
- 40 gr. tomatenpuree
- Paar takken salie
- 350 gr. kastanjechampignons
- 100 ml rode wijn (vegan)
- 1 eetlepel bruine miso
- 120 gr. zwarte linzen
- 300 gr. spaghetti
Extra nodig
- Keukenpapier
- Stamper
Bereidingswijze
Stap 1: Pel en snipper de ui en knoflook en snijd de bleekselderij grof.
Stap 2: Maal de ui, knoflook en bleekselderij fijn in de keukenmachine.
Stap 3: Schil en snijd de wortel in blokjes.
Stap 4: Verhit een scheut olie in een braadpan en bak de ui, knoflook, bleekselderij en wortel circa 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5: Snijd de salieblaadjes in dunne reepjes. Voeg de salie toe aan de pan en bak kort mee.
Stap 6: Doe de tomatenpuree in de pan en bak mee.
Stap 7: Maal de champignons intussen grof in de keukenmachine.
Stap 8: Voeg de champignons toe aan de pan en bak ze 5 minuten mee.
Stap 9: Voeg de wijn toe aan de pan en roer door en voeg dan de miso toe.
Stap 10: Voeg de linzen en 50 ml water toe. Kruid met zout en peper. Plaats de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat 20 minuten stoven, tot de linzen gaar zijn.
Stap 11: Kook de pasta beetgaar.
Stap 12: Voeg de pasta toe aan de braadpan met wat aanhangend vocht. Kook nog even 1-2 minuten door in de braadpan. Voeg eventueel nog wat extra kookvocht toe.
Radicchiosalade met peer en walnoten
- Salade voor 4 personen
- Bereidingstijd circa 15 minuten
Ingrediënten
- 1 radicchio
- 2 zoete handperen
- 1 sjalot
- 50 gr. walnoten
- 50 gr. veldsla
- 2 eetlepel balsamicoazijn
- 2 theelepels ahornsiroop of 1 theelepel lichtbruine basterdsuiker
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie
- Zout en peper
Bereidingswijze
Stap 1: Scheur de radicchio in stukken.
Stap 2: Schil de peren en snijd in dunne parten.
Stap 3: Snipper de sjalot fijn.
Stap 4: Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
Stap 5: Klop een dressing van de balsamicoazijn, ahornsiroop en olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Stap 6: Maak de radiccio, peren, sjalot en veldsla aan met de dressing.
Stap 7: Als finishing touch: Hak de walnoten grof, strooi het over de salade en serveer de salade op tafel!