Koken met Hugo!

Snelle pasta met kip, doperwten en ricotta

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Snelle pasta met kip, doperwten en ricotta
RTL

Zin in een fris, gezond en makkelijk pastarecept? Deze pasta met kip zet je binnen no-time op tafel en is een gegarandeerd succes.

Het recept bestaat uit twee delen. Hugo begint met het maken van de snelle pasta met kip, doperwten, ricotta en citroen. Verderop in het recept lees je hoe je de (gezonde) kwarktaart met aardbeien maakt. 

Snelle pasta met kip, doperwten, ricotta en citroen

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 15 minuten

Ingrediënten

  • 50 gr. pijnboompitten
  • 1 (biologische) citroen
  • 300 gr. ricotta
  • Zout en peper
  • 450 gr. verse spaghetti (koeling)
  • 150 gr. doperwten (vers of diepvries)
  • 200 gr. gerookte kipfilet
  • Olijfolie extra vergine
  • 1 bosje basilicum

Extra nodig: fijne rasp

Bereidingswijze

Stap 1: Breng een flinke pan water aan de kook.

Stap 2: Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan.

Stap 3: Rasp de citroenschil boven een kom. Voeg een scheut citroensap en de ricotta erbij. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4: Kook de pasta met de doperwten 4 minuten in het kokende water.

Stap 5: Snijd de kipfilet in dunne plakjes.

Stap 6: Vang 150 ml pastakookvocht op en meng door de ricotta.

Stap 7: Meng de ricotta en kip met de spaghetti en doperwten.

Stap 8: Schep op de borden en sprenkel er een goeie scheut olijfolie over.

Stap 9: Bestrooi met gescheurde basilicumbladjes en de geroosterde pijnboompitten.

We hebben allemaal wel eens zin in een lekker stuk taart, maar het voelt vaak slecht als je het eenmaal hebt opgegeten. Dat hoeft deze keer niet! Want deze overheerlijke taart is op basis van kwark en wordt verder niet gevuld met veel ongezonde producten. Daar zal je extra van genieten. 

Kwarktaart met aardbeien 

  • Taart voor 8 personen
  • Bereiding: circa 20 + 55 minuten oven + afkoelen

Ingrediënten

Taart

  • 4 eieren
  • Zout
  • 150 gr. fijne suiker
  • 1 citroen
  • 500 gr. volle kwark
  • 50 gr. amandelmeel
  • 50 gr. bloem

Topping

  • 1 gelatineblaadje
  • 500 gr. aardbeien 
  • 50 gr. suiker
  • ½ theelepel gemalen anijs
  • 1 eetlepel citroensap

Extra nodig: mixer, met bakpapier beklede vorm van 24 cm, staafmixer.

Bereidingswijze 

Stap 1: Verwarm de oven voor op 170°C.

Stap 2: Splits de eieren in 2 kommen. Klop de eiwitten stijf met een snuf zout. 

Stap 3: Klop de eidooiers met de suiker romig. Meng de kwark hierdoor. Rasp de citroenschil erboven. 

Stap 4: Voeg het amandelmeel en bloem toe en meng. Spatel tot slot het eiwit erdoor. 

Stap 5: Schep het beslag in de vorm en bak 40 minuten in de oven.

Stap 6: Zet de oven uit en laat de taart er nog 15 minuten instaan.

Stap 7: Laat de taart helemaal afkoelen.

Stap 8: Week de gelatine 5 minuten in koud water.

Stap 9: Breng 200 g aardbeien met de suiker en anijs aan de kook. Laat 5 minuten koken tot de aardbeien zacht zijn. Pureer.

Stap 10: Verwarm de aardbeien nogmaals, haal de pan van het vuur en laat de gelatine in de aardbeiensaus oplossen.

Stap 11: Maak de overige aardbeien schoon en snijd in plakjes. Rangschik de aardbeien op de afgekoelde taart en schenk de aardbeiensaus erover.

Stap 12: Laat iets opstijven in de koelkast.

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisReceptKokenEigen Huis & Tuin Lekker Leven