VAN HOUTEN SNIJDEN

Carice van Houten maakt podcast over klimaatproblemen

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPCarice van Houten maakt podcast over klimaatproblemen
RTL

Carice van Houten (47) en Sieger Sloot (46) mogen dan wel allebei acteur zijn, maar de twee zijn inmiddels ook fulltime klimaatactivist. Over alles wat hen bezig houdt wat betreft de klimaatproblematiek gaan Carice en Sieger samen een podcast maken, melden zij via Instagram.

"Volgens mij wordt dat heel vet"

Via Instagram Stories melden Carice en Sieger allebei dat ze woensdag de eerste opnames hebben voor hun gezamenlijke podcast over de klimaatcrisis. 'Volgens mij wordt dat heel vet', schrijft Sieger.

De naam van de podcast wordt nog niet gedeeld. Waar we die binnenkort kunnen beluisteren, blijft nog even geheim. Wel weten we dat Carice en Sieger in de eerste aflevering met een klimaatwetenschapper spreken.

Zowel Carice als Sieger zijn aangesloten bij de Extinction Rebellion, een internationale beweging die zich inzet tegen klimaatverandering. Meermaals zijn zij inmiddels al op de A12 verschenen om daar te demonstreren tegen fossiele brandstoffen. Daarbij zijn ze ook al meermaals aangehouden door de politie. Meer daarover zie je in de video hieronder.

Carice is al te horen in een andere podcast, samen met Halina Reijn. Daarin bespreken de twee beste vriendinnen de dagelijkse beslommeringen van het leven en alles wat die met zich meebrengen.

Lees meer over
Carice van Houten