WINTER BOMVOL LIEFDE

De bom barst tussen Benjamin en Joshua in Winter Vol Liefde: 'Manipulatief'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLDe bom barst tussen Benjamin en Joshua in Winter Vol Liefde: 'Manipulatief'
RTL

Nu Benjamin zijn keuze heeft gemaakt voor Joshua in 'Winter Vol Liefde' zou je denken dat het helemaal koek en ei is tussen de twee. Maar niets is minder waar. Joshua loopt wederom te hard van stapel en de bom barst tussen de twee.

"Wij zijn niet voor elkaar gemaakt. We gaan het hierbij laten"

Wanneer de camera's uitgaan in de avond, gaat het helemaal mis in Zwitserland. Aan huisgenoot Anna doet Benjamin uit de doeken wat er allemaal is voorgevallen. "Hij ging door het lint gisteren." Joshua is namelijk niet van plan om in het gastenverblijf onderaan de berg te blijven en wil bij Benjamin in het huis zijn. "Hij schreeuwde aan de telefoon. Hij wilde het niet accepteren." 

Hoe zit het verhaal volgens Joshua? "Ik had de verwachting dat ik eventjes naar boven zou gaan. Een gezellig avondje met een wijntje, beetje kletsen over wat de dag heeft gebracht. Benjamin had daar even geen behoefte aan." Joshua weet wel waar zijn frustratie vandaan komt. "Als je verliefd bent, gebeuren er heel veel dingen in je body. (…) Ik had het anders gewild. Ik had lekker naar boven gegaan, maar dat is ook liefde: elkaar soms even vrijlaten." 

Benjamin op bijzondere date na afwijzing in Winter Vol Liefde
Lees ook

Benjamin op bijzondere date na afwijzing in Winter Vol Liefde

Maar bij Benjamin stort de kalverliefde in als een lawine van de Zwitserse Alpen. "Hij vond zichzelf belangrijker dan mij. En dat is waar ik mijn grens trek", vertelt hij verder aan Anna. "Hij kan soms heel arrogant zijn. Hij is niet bepaald bescheiden. Dat vind ik geen goede eigenschap." Anna is hard voor Joshua en is van mening dat hij nogmaals een vliegtuigje moet regelen, maar deze keer om daarmee als de wiedeweerga in z'n eentje naar Nederland te vertrekken. "Ik kreeg het gevoel alsof hij dacht dat je van hem was", verklaart ze. 

En dus is het tijd dat Benjamin Joshua confronteert met zijn beslissing. Althans, dat wil hij, maar Joshua is hem voor. "Ik heb een besluit genomen. Het ligt niet aan jou. (…) Ik ga wel naar huis", vertelt de liefdeskandidaat. Maar waar Joshua voor een korte tijd afscheid wil nemen, wil Benjamin permanent van Joshua af. En daar heeft hij z'n redenen voor. "Jij kunt je niet aanpassen aan een ander en jij wil het hebben zoals jij het wil hebben. Jij bent daarin heel dominant. Ik gebruik het woord liever niet, maar een beetje manipulatief. Ik vind dat ook een dikke middelvinger naar mij toe." 

Benjamin heeft zijn beslissing genomen en die is hard. "Jij gaat niet het beste in mij naar boven brengen. Ik zie dan verder geen toekomst", vertelt hij. "Wij zijn niet voor elkaar gemaakt. We gaan het hierbij laten." Joshua legt zich bij het besluit neer, maar kan na het gesprek zijn emoties moeilijk verbergen. "Ik heb mezelf heel erg leren kennen. Ik heb Benjamin leren kennen. Toch geloof ik erin dat we elkaar over een paar maanden echt wel weer even zien. Ik heb hem in m'n hart gesloten en als iemand in m'n hart zit, gaat hij er niet meer uit", vertelt hij met natte ogen.

Benjamin is opgelucht nu Joshua is vertrokken. Met z'n moeder Ilse bespreekt hij het slechtnieuwsgesprek. "Ik hoop dat hij een mooi leven heeft. En dat hij iemand gaat vinden die wel 100 procent liefde wil geven", vertelt Benjamin aan z'n moeder. Maar Ilse heeft ook met Joshua gesproken. "Ik zal je vertellen wat hij zei: 'Er staan voor mij 100 mannen klaar in Amsterdam als ik terugkom.' Dan denk ik: pardon? Wat doe je dan hier? Zoek een van die 100 mannen daar op. Waarom kom je dan hiernaartoe? Dan heb je wel een heel hoge dunk van jezelf als je dat zegt." 

Benjamin krijgt geen 100 mannen meer over de vloer, maar of de ware nog aankomt? Je ziet het alleen deze week nog in Winter Vol Liefde. Tot en met donderdag dagelijks te zien om 20.30 uur bij RTL 4 en bij Videoland kijk je het datingprogramma vooruit. 

Lees meer over
Winter Vol Liefde