OMGTST

Edwin Jonker is terug als Richard van Nooten in GTST

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLEdwin Jonker is terug als Richard van Nooten in GTST
RTL

Het vermoeden van 'GTST'-kijkers wordt bevestigd: Richard van Nooten (Edwin Jonker, 47) heeft weer voet in Meerdijk gezet. Wat komt de soapschurk, die in 2022 de soapserie heeft verlaten, doen?

"Goed je te zien, Shanti"

De dood van Billy de Palma (Lone van Roosendaal) hakt erin bij kijkers van GTST. Als haar uitvaart op raadselachtige wijze eindigt, wordt duidelijk dat er losse eindjes zijn. De hoop is dat Billy nog leeft, maar ook de terugkeer van Richard is meer dan plausibel. En inderdaad: de (voormalige) aartsvijand van Ludo, die de godfather van Meerdijk destijds knettergek op een booreiland weet te krijgen, is back. "Goed je te zien, Shanti", zegt hij tegen de rouwende dochter van zijn overleden ex-geliefde.

Uitvaart van Billy de Palma in GTST roept vragen op bij kijkers
Lees ook

Uitvaart van Billy de Palma in GTST roept vragen op bij kijkers

Richard maakt in 2020 zijn entree in het soapdorp. Lang verhaal kort: hij maakt Ludo het leven zuur, trouwt met Billy en belandt uiteindelijk door een op wraak zinnende Ludo achter de tralies. Om zijn huwelijk met Janine te redden, ziet Ludo zich genoodzaakt om Richard te helpen bevrijden. Op voorwaarde dat hij direct het land verlaat. En zo geschiedt dat Daan (Dorian Bindels) in 2022 vermomd als cipier Richard naar buiten weet te loodsen. En na enige tijd verlaat ook Billy Meerdijk, om haar grote liefde achterna te reizen.

Eerder wordt al duidelijk dat het inmiddels over en uit is tussen Richard en een door liefdesverdriet verscheurde Billy in Paraguay. De politie is hem nog altijd op het spoor, dus hij moet wel heel grootse plannen hebben om Meerdijk aan te doen... Aast hij op de miljoenenerfenis van Billy?

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4 en vooruit te kijken bij Videoland.

Lees meer over
Edwin JonkerGTST