BELANGRIJKE LES GELEERD

Joshua kwam zichzelf tegen in Winter Vol Liefde: 'Aan de slag gegaan'

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© RTLJoshua kwam zichzelf tegen in Winter Vol Liefde: 'Aan de slag gegaan'
RTL

Als Joshua voor Benjamin afreist naar het Zwitserse Belalp, hoopt hij natuurlijk met hem aan zijn arm te eindigen. Helaas gaat hij uiteindelijk met lege handen naar huis. Tóch heeft zijn deelname aan 'Winter vol Liefde' hem wel degelijk iets opgeleverd, zo vertelt hij in een interview met het 'Parool'.

"Op een drukke zaterdag wordt me zo’n vier keer gevraagd of ik op de foto wil"

Joshua haalt alles uit de kast om Benjamin voor zich te winnen, maar hij blijkt uiteindelijk te veel voor hem te zijn. Joshua geeft aan dat hij al tijdens de opnames aanvoelt dat het niks gaat worden. "Het was wederzijds. En het was vooral leerzaam. Ik merkte dat die drie weken met Benjamin, op die berg. Ze maakten iets in me los."  Joshua voelt naar eigen zeggen flinke paniek als Benjamin hem niet terugappt. "Niet goed", zo concludeert hij dan al. 

De bom barst tussen Benjamin en Joshua in Winter Vol Liefde: 'Manipulatief'
Lees ook

De bom barst tussen Benjamin en Joshua in Winter Vol Liefde: 'Manipulatief'

Hij komt tot de conclusie dat hij verlatingsangst heeft. "Dat is wat ik ervan heb geleerd. En dat ik daarmee moest afrekenen. Dus ik ging aan de slag met mezelf. Ik schreef veel, een heel boekwerk, en las veel, praatte erover. Het hielp." Over het liefdesverdriet is hij inmiddels heen, al heeft Benjamin nog wel een speciaal plekje in zijn hart. "Dat is toch alleen maar mooi? Mijn moeder zei van de week nog tegen me: 'Josh, het is dan wel niets geworden, maar je hebt het wel weer even gevoeld.'"

Op zakelijk gebied heeft zijn deelname hem ook zeker iets moois opgeleverd. Het is namelijk aanzienlijk drukker in zijn zaak. "Vooral in de weekends. Op een drukke zaterdag wordt me zo’n vier keer gevraagd of ik op de foto wil. Zijn vaak dagjesmensen, uit Alkmaar of zo, of uit het zuiden van het land."

Het avontuur tussen Joshua en Benjamin is niet in Zwitserland gestopt. Joshua onthult onlangs dat de twee elkaar na de opnames nog hebben gezien.

Lees meer over
Winter Vol Liefde