Welkom in Europa

Cornald Maas over Joost Klein: 'Interactie meest formidabele'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPCornald Maas over Joost Klein: 'Interactie meest formidabele'
RTL

Songfestival-verslaggever Cornald Maas (61) is benieuwd naar de interactie van Joost Klein (26) met het publiek tijdens zijn optredens op het Eurovisiesongfestival. Dat zei Cornald tijdens de uitzending van 'Sophie & Jeroen' vrijdag, nadat de beelden van de tweede repetitie in Malmö waren vrijgegeven. "Zijn interactie met het publiek is het meest formidabele waar hij over beschikt", aldus Cornald. "Dat kan hij volgende week eindelijk gaan doen. Dan komt er nog een soort dimensie bij."

"De vogel is een karakter uit een kinderboek dat Joost vroeger las"

Ook bij de tweede repetitie staat Joost met een vogel op het podium. "De vogel is een karakter uit een kinderboek dat Joost vroeger las", vertelt Cornald. Volgens hem verbeeldt die vogel 'de kinderlijke onbevangenheid waar hij naar terugverlangt'. "Als kind zat hij met zijn ouders op de bank het songfestival te lijken en droomde hij ervan om ooit mee te doen." Daarnaast zijn er nog veel meer symbolen terug te vinden op het podium, laat Cornald weten.

Waarom alles erop wijst dat Käärijä de verrassingsact van Joost Klein is
Lees ook

Waarom alles erop wijst dat Käärijä de verrassingsact van Joost Klein is

Hoewel de bookmakers de winkansen van Joost lager inschatten na de eerste repetities, voorspellen ze nog steeds dat Joost de tweede halve finales op 9 mei gaat winnen. In de halve finales kiest alleen het publiek welke acts doorgaan naar de finales; pas in de finales kijkt ook een vakjury mee. Dat is volgens Cornald een grote onzekere factor voor de winkansen van Joost. Zij moeten Joost niet puur op zijn zangkunsten gaan beoordelen, zegt hij. "Je moet oog en oor hebben voor wat hij daar staat te doen en het verhaal dat hij vertelt en dat ontroerende deel aan het slot."

Uit de nieuwe beelden, die ook te zien waren tijdens de uitzending, blijkt dat Joost zijn outro laat ondertitelen in het Engels. Tijdens het outro vertelt Joost aan de camera de laatste woorden van het nummer, die gericht zijn aan zijn overleden vader. De gasten in de uitzending reageerden geroerd op het stuk.

Lees meer over
Joost KleinCornald MaasEurovisiesongfestivalJoost Klein in Malmö