Familieperikelen

Emma Roberts komt op voor nepobaby's: 'Totaal niet makkelijk'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesEmma Roberts komt op voor nepobaby's: 'Totaal niet makkelijk'
RTL

Emma Roberts (33) is het niet eens met de kritiek die sommigen hebben op zogenoemde nepobaby's, kinderen van celebrities die hun positie in de showbizzwereld aan hun familie te danken zouden hebben. Volgens de Amerikaanse actrice, dochter van acteur Eric Roberts (68) en een nichtje van actrice Julia Roberts (56), zien critici niet het hele plaatje.

"Je ziet niet vaak kritiek op zoons van bekende acteurs"

"Mensen zien het alleen wanneer je het goed doet, omdat ze je alleen op de filmposter zien staan. Ze zien niet alle afwijzingen die je misschien eerder hebt gehad", stelt Emma in de podcast Table for Two. "Daarom ben ik altijd heel open over dingen waarvoor ik auditie heb gedaan, maar waarvan ik de rol niet heb gekregen. Ik vind het belangrijk om daarover te praten, anders denken mensen dat alles maar zo goed gaat en makkelijk is. Maar dat is het totaal niet."

Kevin Costner verdedigt 'nepotisme' in nieuwe film: 'Wilde zoon graag bij me'
Lees ook

Kevin Costner verdedigt 'nepotisme' in nieuwe film: 'Wilde zoon graag bij me'

Volgens Emma, die in 2001 haar filmdebuut maakte, hebben nepobaby's voor- en nadelen. "Mensen zeggen dat je een voordeel hebt, omdat je familie in de industrie zit. Maar aan de andere kant moet je jezelf ook meer bewijzen." De actrice denkt bovendien dat dochters het moeilijker hebben dan zoons wat dat betreft. "Je ziet niet vaak kritiek op zoons van bekende acteurs, niet dat zij überhaupt kritiek moeten krijgen. Ik vind dat niemand kritiek moet krijgen omdat ze hun dromen willen najagen."

Julia Roberts werd wereldberoemd als Vivian in Pretty Woman. Deze Nederlandse actrice vertolkt haar rol in de musical: 

Lees meer over
Emma RobertsJulia Roberts