B&Buik vol van

Annemarie uit B&B Vol Liefde gefrustreerd door Robert Jan: 'Behoorlijk dominant'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLAnnemarie uit B&B Vol Liefde gefrustreerd door Robert Jan: 'Behoorlijk dominant'
RTL

Annemarie gaat in 'B&B Vol Liefde' voor het eerst op pad met Robert Jan en Els. Ze gaan met z'n drieën naar een café om de verjaardag van Robert Jan te vieren, maar op de terugweg naar huis slaat de sfeer al gauw om en geeft Annemarie aan tijd voor haarzelf nodig te hebben.

"Dus dan zit ik tussen twee van die dominante types"

Robert Jan is jarig en na een korte nacht wordt Annemarie voor het eerst wakker in de B&B in Schotland. "Aan de ontbijttafel voelde ik me echt moe. Geen energie en het eerste wat ik dacht: ik heb zin in een kop koffie", vertelt ze.

In hoop op een betere sfeer, besluit Robert Jan de dames mee te nemen naar een koffietentje iets verderop, maar er heerst nogal een ongemakkelijke stemming. "Ik merk wel dat de sfeer door de komst van Annemarie anders is geworden", deelt de vrijgezelle jarige job.

Debbie tikt Paul op de vingers over B&B Vol Liefde: 'Zelfde als vreemdgaan'
Lees ook

Debbie tikt Paul op de vingers over B&B Vol Liefde: 'Zelfde als vreemdgaan'

Robert Jan vindt dat Annemarie geen initiatief neemt in gesprekken en kaart voor de camera aan dat het hem 'moeite kost' om deze gesprekken op gang te houden. "Dat is iets wat ik liever niet wil", geeft hij aan. Daarnaast kan hij ook nog niet goed peilen of Annemarie al helemaal 'geland' is. "Maar dat kun je ook niet verwachten na zo'n korte nacht. Ze gaat zeker landen. Daar ga ik voor zorgen", besluit hij zelfverzekerd.

Eenmaal geïnstalleerd in het koffietentje genieten Robert Jan en Els van een groot stuk taart, maar is Annemarie helemaal niet blij met hetgeen wat ze voorgeschoteld krijgt. "Heel zoet. Dit is een caloriebom", recenseert Annemarie lachend. Robert Jan kan het goed begrijpen dat sommige mensen op hun eten letten, maar heeft daar zelf een andere mening over. "Heel eerlijk: als je zulke kleine porties eet, dan is dat prima. En als je op iedere calorie let die je tot je neemt, ook prima. Dat begrijp ik ook heel goed, maar soms ook even niet."

Wanneer het drietal terugkeert naar de lodge, geeft Annemarie onderweg aan behoefte te hebben om alleen te zijn. Ze wil een stukje hardlopen om haar hoofd leeg te maken, omdat ze toch al wel tegen het een en ander aanloopt. "Hij is wel behoorlijk dominant en dat vind ik wel een beetje een dingetje", zo laat ze zich uit over Robert Jan. "Dat hij behoorlijk de regie wil bepalen in alles." 

Volgens Annemarie lijken Els en Robert Jan in dat opzicht op elkaar, omdat Els ook 'een heel dominante vrouw is'. "Dus dan zit ik tussen twee van die dominante types", legt ze uit.

Ook Robert Jan denkt dat het goed is als Annemarie even gaat hardlopen en hoopt dat ze daarna weer vrolijk terugkomt. "Om zichzelf te kunnen zijn gaat ze hardlopen en misschien komt ze straks helemaal fris terug. Wie weet het, en brengt ze alle energie in van de wereld die we met elkaar nodig hebben. Het is allemaal mogelijk."

B&B Vol Liefde zie je elke maandag tot en met donderdag om 20.30 uur bij RTL 4 en kun je terug- en vooruitkijken bij Videoland. 

Lees meer over
B&B Vol liefde