Heftig

Debby Pfaff leeft met osteoporose: 'Hoop dat ik lang gezond mag blijven'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDebby Pfaff leeft met osteoporose: 'Hoop dat ik lang gezond mag blijven'
RTL

Debby Pfaff (49) heeft net als haar moeder Carmen (68) de ziekte osteoporose, ook wel botontkalking genoemd. Het zorgt ervoor dat ze een voorzichtig leven probeert te leiden, zo vertelt ze in een interview met de krant 'Het Laatste Nieuws'.

"Ik weet dat ik makkelijk mijn botten breek"

Debby, dochter van de Belgische oud-voetbalkeeper Jean-Marie Pfaff, let erg op haar gezondheid en probeert valpartijen te voorkomen. Door haar ziekte zijn haar botten minder stevig. "Ik weet dat ik makkelijk mijn botten breek. Ik zal daarom eerder sneakers dragen dan een schoen met hoge hak", legt ze uit.

Toen Debby twee jaar geleden werd geopereerd aan haar acute discushernia in haar nek, durfde ze lange tijd niet meer te sporten. Nu doet ze er alles aan om haar spieren te verstevigen. "Ik hoop dat ik lang gezond en gelukkig mag blijven", besluit ze. 

Debby Pfaff ontkent geruchten over facelift: 'Absoluut niet waar'
Lees ook

Debby Pfaff ontkent geruchten over facelift: 'Absoluut niet waar'

Met moeder Carmen gaat het tegenwoordig beter, nadat ze vorig jaar is getroffen door een hersenbloeding. Sam Gooris vertelt aan Het Laatste Nieuws dat het goed gaat met zijn schoonmoeder. "Wat een sterke vrouw, potverdorie", zegt hij. "Wat die meegemaakt heeft, en hoe ze ermee omgaat… chapeau." 

Niet alleen met Carmen gaat het naar omstandigheden goed, ook met vader Jean-Marie Pfaff is alles in orde. "Mentaal zijn ze allebei in goede gezondheid", vult Kelly haar man aan. "En we hopen dat dat nog lang zo mag blijven." 

Lees meer over
Debby Pfaff