Liever someone Els

Grote shock: Els moet het veld ruimen in B&B Vol Liefde

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLGrote shock: Els moet het veld ruimen in B&B Vol Liefde
RTL

Robert Jan is met een knagend gevoel wakker geworden in 'B&B Vol Liefde'. De landheer voelt dat er iets moet veranderen aan zijn liefdesavontuur en dat pakt niet goed uit voor Els.

"Het afscheid is wel een beetje moeilijk"

Robert Jan loopt de hele ochtend te piekeren. "Ik was vanochtend vroeg op en toen ging mijn hoofd direct werken", vertelt hij. De B&B-houder voelt onrust. "Ik had bedacht dat het wat meer spicy zou kunnen en dat miste ik een beetje de laatste dagen."

Els voelt aan haar water dat er iets gaat gebeuren. "Ik verwacht eigenlijk nieuw bezoek. Nieuw vlees in de kuip voor Robert Jan. En dan zal er ook een moment komen dat er iets anders gaat gebeuren. Dat is natuurlijk een exit", speculeert ze.

Robert Jan komt na een lange wandeling thuis met iets zoets om de zure boodschap van later die ochtend te compenseren. "Er zijn drie gebakjes", merkt Els op. "Dus so far, so good. En een oud gebakje", grapt ze terwijl ze naar zichzelf wijst.

Els openhartig over liefdesleven voor B&B Vol Liefde: 'Ben weduwe'
Lees ook

Els openhartig over liefdesleven voor B&B Vol Liefde: 'Ben weduwe'

"Heeft het een speciale betekenis?" vraagt Els zich af als ze haar taartje oppeuzelt. "Een afscheidsgebakje?" Els kan waarzegster worden, want Robert Jan wil een slechtnieuwsgesprek met haar aangaan. 

"Ik kan maar tot één conclusie komen en dat is dat je een fantastisch mens bent en dat ik eigenlijk heel gek op je ben. Misschien wel meer dan dat", masseert hij de vervelende boodschap in. "Alleen ik merk dat de dingen hier, met de andere meiden in huis en andere settings, het misschien een beetje ongemakkelijk is tussen ons."

Robert Jan maakt zijn bedoeling duidelijk. "Els, misschien moeten hier even onze wegen scheiden." Bij Els biggelen de tranen over haar wangen. Robert Jan knuffelt haar troostend. "Natuurlijk zou ik het liefst hier willen blijven, maar dan alleen met jou", vertelt Els. "Ik merk dat ik het lastig vind met de andere dames erbij. Ik ben bescheiden en dan geef ik anderen de voorgrond."

"Misschien moet ik haar dan maar beschermen, zo van: Els, je bent fantastisch, maar ik zie het hier even niet en ik verwacht ook niet dat ik dat morgen of overmorgen zou zien. Vandaar dat ik die beslissing genomen heb", verklaart Robert Jan zijn keuze.

Ook achteraf kan Els haar tranen niet bedwingen. "Natuurlijk ga ik hem missen. Ik denk dat ik er sowieso een heel goede vriend bij heb. Een heel mooi mens, dus dat is mij ook heel veel waard en dierbaar." Het maakt de pijn niet makkelijker. "Het afscheid is wel een beetje moeilijk. Het is even zwaar."

Het wordt tijd dat Els haar koffers gaat pakken en zo kan ze haar tranen verder de vrije loop laten. "Ik denk dat ik zeker wel wat meer voor Robert Jan ben gaan voelen." Desondanks heeft ze er vrede mee dat ze naar huis gaat: ze is geen type om de harde concurrentie aan te gaan met andere vrouwen.

Margreeth ligt er niet wakker van dat Els het Schotse veld moet ruimen. "Ik zie het niet als overwinning, want het is geen wedstrijd, maar ik ben er wel heel blij mee", vertelt ze eerlijk. "Ik betrapte mezelf erop toen Els aan het inpakken was ik fluitend naar de keuken liep. Toen dacht ik: wacht even, dit is echt niet leuk voor Els."

De laatste knuffel wordt aan Robert Jan gegeven en dan pakt Els de auto om met gierende banden terug naar Nederland te gaan. "Ik heb een fantastisch leven en ik ben een blij en gelukkig mens. Ik kom hier zeker nog een keer terug", sluit ze af.

Het bed van Els is nog niet koud of Margreeth heeft de kamer al ingepikt. "Ik denk, maar dan praat ik even voor mezelf, dat ik hier misschien nog wel een tijdje blijf. Dus dan zorg ik dat ik het comfortabel heb."

Of Robert Jan en Margreeth wél een setje worden, moet nog blijken. B&B Vol Liefde wordt van maandag tot en met donderdag om 20.30 uur bij RTL 4 uitgezonden. Bij Videoland kijk je de aflevering terug en vooruit. 

Lees meer over
B&B Vol liefde