Babygirl

Buitenlandse media enthousiast over nieuw film Halina Reijn: 'Dankbaar'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPBuitenlandse media enthousiast over nieuw film Halina Reijn: 'Dankbaar'
RTL

Buitenlandse vakmedia zijn lovend over de nieuwe film 'Babygirl', van regisseur Halina Reijn (48). De film, met in de hoofdrollen Nicole Kidman (57) en Harris Dickinson (28), ging vrijdag in première op het Filmfestival van Venetië en gaat over een topvrouw die een affaire begint met een jongere, mannelijke collega.

"Nicole Kidman's 21e-eeuwse Fatal Attraction is een volledige knock-out"

'Nicole Kidman's 21e-eeuwse Fatal Attraction is een volledige knock-out', schrijft The Telegraph. De film van Halina krijgt van de Britse krant vijf van de vijf sterren. Ook de BBC is zeer lovend over de erotische thriller van de Nederlandse regisseur. De omroep noemt de film 'ontroerend' en 'duister grappig' en geeft Babygirl vier van de vijf sterren.

Nicole Kidman kust Halina Reijn op Filmfestival van Venetië
Lees ook

Nicole Kidman kust Halina Reijn op Filmfestival van Venetië

Ook in de Verenigde Staten wordt Babygirl met gejuich ontvangen. 'Babygirl heeft een paar onverwachte wendingen, maar dat komt doordat de film niet alleen ambieert om het thrillergenre te behagen', schrijft vakblad Variety. 'Halina Reijns overspeldrama doet denken aan Unfaithful of Nine 1/2 Weeks, maar heeft ook een perversiteit op bedrijfsniveau die zowel actueel als menselijk is.'

'Nicole Kidman en Harris Dickinson omarmen iedere gevaarlijke twist in een duistere thriller over een onhandelbaar verlangen', schrijft The Hollywood Reporter. 'Wat het vermakelijk maakt, is niet alleen de vaardigheid van de acteurs om elke lastige uitdaging aan te gaan, maar ook het script dat oordelen en starre morele codes afwijst.'

Halina is 'dankbaar' voor de 'mooie reacties' die ze heeft gekregen. 'En hartstikke moe want veel te laat naar bed en veel te vroeg wakker. Maar ja, echt wel blij en vooral opgelucht', schrijft ze op Instagram. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Halina ReijnNicole Kidman