Songfestivallen en opstaan

Songfestivalzaak Joost Klein nu écht klaar: cameravrouw niet in beroep

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPSongfestivalzaak Joost Klein nu écht klaar: cameravrouw niet in beroep
RTL

De songfestivalzaak waar Joost Klein (26) bij betrokken is, lijkt definitief klaar te zijn. De cameravrouw die eerder aangifte van bedreiging tegen de artiest deed, zegt tegen de Zweedse krant 'Aftonbladet' dat ze de zaak nu wil laten rusten. Eerder besloot het Zweedse OM al om Joost niet te vervolgen.

"Mijn cliënt wil zich concentreren op haar geestelijke welzijn"

In een verklaring aan Aftonbladet laat de vrouw weten dat ook zij door wil met haar leven. "Mijn cliënt wil zich concentreren op haar geestelijke welzijn", aldus haar advocaat Kristoffer Ståhl. "Ze koestert geen wrok tegen meneer Klein. Ze is van mening dat geweld nergens geaccepteerd mag worden, ongeacht de situatie."

De raadsheer van de cameravrouw laat weten dat zijn cliënt te maken heeft gehad met online haat en bedreigingen. "Daarom wil ze verder gaan met haar leven en carrière. Mijn cliënt zal niet in beroep gaan tegen de beslissing om de zaak te laten vallen en zal verder geen commentaar geven."

AVROTROS: 'Joost Klein is inderdaad meerdere keren lastiggevallen'
Lees ook

AVROTROS: 'Joost Klein is inderdaad meerdere keren lastiggevallen'

Het OM in Zweden staakte het onderzoek in augustus, omdat niet kon worden vastgesteld dat Joost een 'dreigende beweging' had gemaakt met de intentie om de cameravrouw 'ernstige angst' aan te jagen. Joost liet daarna weten opgelucht te zijn. "I'm free", reageerde hij.

Maandag kwam, eveneens via Aftonbladet, naar buiten dat Joost en de cameravrouw al een eerdere aanvaring met elkaar hadden. Dat schreef de krant op basis van verslagen van politieverhoren. Tijdens het Eurovisiesongfestival werd Joost de eerste deelnemer ooit die tijdens het evenement werd gediskwalificeerd. Zijn nummer 'Europapa' kon hij daardoor niet laten horen in de grote finale. Het lied werd wel een enorm streamingsucces.

Lees meer over
Joost Klein