Thijzige sfeer

Thijz houdt de boot af uit angst voor liefdesverdriet na B&B Vol Liefde: 'Bang mezelf te verliezen'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLThijz houdt de boot af uit angst voor liefdesverdriet na B&B Vol Liefde: 'Bang mezelf te verliezen'
RTL

De romantiek is plotseling ver te zoeken op de camping van Thijz in 'B&B Vol Liefde'. Waar hij eerder aangaf 'smoorverliefd' te zijn op Yvonne, trekt hij zich nu terug uit angst voor liefdesverdriet. Gooit zijn bindingsangst roet in het liefdesmaaltje?

"Dat kost je weer een paar jaar om dan weer terug te komen bij jezelf"

Thijz had eerder nog zijn hart opengezet voor Yvonne, maar na een nacht vol hersenspinsels heeft hij de deur naar zijn hart weer dichtgetrokken. "Het lijkt nu alsof ik van de ene naar de andere gedachte hink. Het is een heel merkwaardige situatie", vertelt hij. "Ik ben bang om mezelf te verliezen. Ik heb mezelf aardig teruggevonden op deze plek. Ik wil ook graag zo blijven." 

Eigenlijk is Thijz bang voor enorm liefdesverdriet. "We zitten in een enerverende omstandigheid dat als je je hart wel openstelt voor iemand, dat je daar genadeloos op afgestraft kan worden. Dat kost je weer een paar jaar om dan weer terug te komen bij jezelf." 

Eveline Stallaart nog niet overtuigd van liefde Thijz in B&B Vol Liefde: 'Wisselvallig'
Lees ook

Eveline Stallaart nog niet overtuigd van liefde Thijz in B&B Vol Liefde: 'Wisselvallig'

Voor Yvonne is het ook een vreemde situatie. "Voor mij was het allemaal wel duidelijk: we gaan samen proberen er iets leuks van te maken. Vanmorgen had hij ineens zoiets van: ik heb niet geslapen en heb veel na liggen denken, maar ik denk dat het toch niet gaat lukken", vertelt ze over Thijz' mededeling. Yvonne krijgt geen duidelijkheid over de reden hierachter, behalve dat ze 'veel verschillen'. 

Thijz zit zichtbaar met zichzelf in de knoop. "Het is wel een mooie vrouw om te zien, een leuk meisje. Het is gezellig om hand-in-hand met haar over straat te zwieren", vindt hij enerzijds. Anderzijds twijfelt hij. "Ik weet niet of het een heel lang leven beschoren is allemaal." 

In een poging om zijn gedachten op een rijtje te krijgen, wil hij een schilderij maken van Yvonne. "Ik denk dat het schilderen wel goed is", zegt het nieuwbakken model. "Hij ontspant erdoor en komt helemaal in zijn element. Dat vindt hij prettig en dat is leuk om te zien. Dan wordt de sfeer tussen ons beiden ook prettiger." 

Na het schilderen gaan de twee opnieuw in gesprek. "Ik merk dat ik er wel last van heb van het hele gebeuren", biecht Yvonne op aan Thijz. Ze waren van plan om samen met de camper eropuit te gaan na het liefdesavontuur. De vraag is of Thijz dat nog ziet zitten. "We zien wel hoe we de avond en morgen doorkomen en dan weer een dag", zegt hij. "We hebben wel hele leuke dagen gehad. Daar ben ik heel blij mee persoonlijk." 

"Ik denk dat het een soort bindingsangst is om dit hele avontuur aan te gaan, het is natuurlijk ook niet niks", vertelt Yvonne achteraf op camera. Ze denkt dat Thijz in het verleden gekwetst is in de liefde en die negatieve ervaringen op haar projecteert. "Ik denk dan: jeetje waar ga ik aan beginnen? Hij heeft wel een gebruiksaanwijzing. Maar goed, ik ben wel bereid om die stap te wagen. Er is altijd wel iets met iedere relatie. Hij heeft ook zo veel moois te bieden. Er zitten haken en ogen aan, maar bij welke relatie is dat niet het geval?" 

Of Thijz en Yvonne het pad der liefde samen gaan bewandelen moet nog blijken. B&B Vol Liefde is volgende week van maandag tot en met donderdag om 20.30 uur bij RTL 4 te zien. Je kijkt de afleveringen alvast vooruit bij Videoland, waar je het hele seizoen ook kunt terugkijken. 

Lees meer over
B&B Vol liefde