Reisje langs de Reijn

Halina Reijn neemt met emotionele speech prijs Nicole Kidman aan

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPHalina Reijn neemt met emotionele speech prijs Nicole Kidman aan
RTL

Met een emotionele speech heeft Halina Reijn (48) tijdens het filmfestival van Venetië de prijs van Nicole Kidman (57) in ontvangst genomen. Nicole kreeg die voor beste actrice in de door Halina geregisseerde film 'Babygirl'. Nicole Kidman had zaterdagochtend de Italiaanse stad met spoed verlaten omdat haar moeder was overleden.

"Ik ben in shock en moet terug naar mijn familie"

Halina kreeg een groot applaus toen ze het podium opkwam en zichzelf introduceerde als de regisseur van Babygirl. Ze vroeg het publiek om stilte en las de verklaring van Nicole voor waarin de actrice uitlegde waarom ze niet zelf de prijs kon ophalen. "Ik ben in shock en moet terug naar mijn familie", liet Nicole het publiek via Halina weten.

Buitenlandse media enthousiast over nieuw film Halina Reijn: 'Dankbaar'
Lees ook

Buitenlandse media enthousiast over nieuw film Halina Reijn: 'Dankbaar'

Ook schreef Nicole geschokt te zijn en dat haar 'hart gebroken is'. De Australische droeg de prijs op aan haar moeder. "Ze heeft me gevormd, ze heeft me geleid en ze heeft me gemaakt", aldus Nicole.

Na de prijsuitreiking liet Halina aan het ANP weten 'heel verdrietig te zijn dat Nicole haar moeder verloor vlak voordat ze vandaag de prijs in ontvangst zou nemen'. De regisseur liet ook weten 'ongelofelijk trots' te zijn. "En dankbaar dat ik voor haar het statement kon voorlezen."

In De BLVD Podcast gaat het ook over de band tussen Nicole en Halina. Bekijk het in de video hieronder. 

Lees meer over
Halina ReijnNicole Kidman