Auf Wiedersehen

Benjamin uit Winter Vol Liefde kondigt vertrek uit Zwitserland aan

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLBenjamin uit Winter Vol Liefde kondigt vertrek uit Zwitserland aan
RTL

Benjamin, bekend van zijn deelname aan 'Winter Vol Liefde', keert terug naar Nederland. De afgelopen jaren woonde en werkte hij in Zwitserland, maar hij is tot de conclusie gekomen dat hij Nederland mist. In een bericht op Instagram vertelt Benjamin meer over zijn besluit.

"De realiteit is dat dit niet helemaal is gelukt"

De realityster schrijft bij een reeks foto's uit Zwitserland over zijn terugkeer. 'Mijn buitenlandavontuur zit er bijna op. In ieder geval voorlopig.' Hij vertelt dat hij het afgelopen jaar heeft geprobeerd om zijn leven in Zwitserland op te bouwen. 'De realiteit is dat dit niet helemaal is gelukt', voegt hij eraan toe. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Benjamin van Winter Vol Liefde op kraamvisite bij Amy Rose en Saul
Lees ook

Benjamin van Winter Vol Liefde op kraamvisite bij Amy Rose en Saul

Ondanks dat Benjamins verwachtingen over het leven in Zwitserland niet helemaal zijn waargemaakt, raadt hij iedereen aan om in het buitenland te gaan wonen. 'Het was een onvergetelijke tijd en ik kan iedereen 100 procent aanraden om buiten je comfortzone te gaan', aldus Benjamin. 

Hij voegt eraan toe dat hij een 'onwijs gave tijd' heeft gehad, maar dat een leven in Zwitserland niet bij hem past. 'Dit leven is niet duurzaam en er moet iets gaan veranderen om (weer) gelukkig te worden…'

De voornaamste reden waarom hij weg wil uit de bergen, is omdat hij zijn leven in Nederland mist. 'M'n familie en vrienden, het lachen, de directheid, het ritme, een gevoel dat je ergens bij hoort, enzovoort', somt hij op. Ook geeft hij aan zich regelmatig eenzaam te voelen. 'En ja, op mijn 28e zit ik daar niet bepaald op te wachten zoals je begrijpt.' 

Benjamin vertrekt met een gemengde gevoelens naar Nederland, maar er staat hem veel moois te wachten. 'Nieuwe avonturen, eigen plek en een nieuwe baan.' En nog iets belangrijks: 'Ik word oom!' In een filmpje dat Benjamin heeft gedeeld is te zien hoe hij dit heuglijke nieuws hoort. 'Toen wist ik, het is tijd om terug te gaan.' 

Er wordt massaal gereageerd op de aankondiging van Benjamin. Saul, uit hetzelfde seizoen van Winter Vol Liefde, laat weten: 'Je doet het goed kerel.' Het zusje van Benjamin schrijft: 'Lucky us, we kunnen niet wachten tot je weer terug bent! Samen oppassen, skiën & zoveel meer avonturen. Welkom terug broertjelief!' Andere volgers laten weten de keuze van Benjamin te begrijpen en vinden het dapper dat hij zijn verhaal deelt. 

Benjamin was recent te zien in Eating With My Ex: Going Dutch, waar hij recht tegenover zijn ex Joshua stond. Volgens Joshua was het etentje allesbehalve gezellig:

Lees meer over
Winter Vol Liefde