INHOUDEN VAN TOELAGE

'Koning Charles probeerde prins Harry met geld te chanteren'

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANP 'Koning Charles probeerde prins Harry met geld te chanteren'
RTL

Sinds prins Harry (39) en Meghan Markle (42) uit het Britse koningshuis zijn gestapt, is wel duidelijk dat de band met de familie behoorlijk is bekoeld. Ook is bekend dat koning Charles de geldkraan heeft dichtgedraaid. Waarom blijft onduidelijk, tot nu: Charles blijkt Harry financieel te hebben gechanteerd, stelt 'Byline Times' na onderzoek.

Als prins Harry een tijdje terug The Sun voor de rechter wil slepen, wil hij ook een bron van de Britse krant onthullen, namelijk de partner van één van de medewerkers van het paleis. De medewerker zou voor prins William hebben gewerkt en in die hoedanigheid veel van zijn privéleven afweten. Als er vervolgens belastende artikelen over Harry en Meghan in The Sun verschijnen, ontdekt Harry dat de informatie is gelekt door de partner van de medewerker. In zijn rechtszaak tegen de tabloid besluit Harry de naam van de medewerker te onthullen, maar daar is zijn vader niet blij mee. Dit stelt Byline Times na inzage in mails en op basis van informatie van insiders.

Traumaspecialist heeft spijt van interview met prins Harry
Lees ook

Traumaspecialist heeft spijt van interview met prins Harry

Harry zou destijds een toelage van 700.000 pond krijgen en koning Charles besluit deze naar verluidt in te houden, in de hoop dat Harry dan besluit om het lek niet bekend te maken. Charles laat volgens bronnen weten dat hij de toelage aan zijn zoon alleen weer wil betalen als de naam van de medewerker uit de rechtbankpapieren wordt gehouden. Harry en Meghan laten zich echter niet chanteren en besluiten door te zetten.

Het plotselinge dichtdraaien van de geldkraan vormt wel een groot probleem voor Harry en Meghan: ze moeten ineens van hun eigen geld hun beveiliging gaan betalen, die erg kostbaar is. Dit zou het paar ook hebben doen besluiten om naar de Verenigde Staten te verhuizen en daar meerdere lucratieve deals aan te gaan met bijvoorbeeld Netflix en Oprah Winfrey.  

In één van de documentaires die Harry sindsdien heeft uitgebracht, doet hij ook een boekje open over zijn moeilijke tijd in het leger. 

Lees meer over
Prins HarryKoning CharlesBritse koningshuis