HARRYSCHOPPEN

Politie New York: 'Achtervolging Harry en Meghan wél gevaarlijk'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesPolitie New York: 'Achtervolging Harry en Meghan wél gevaarlijk'
RTL

De manier waarop de Britse prins Harry (39) en zijn vrouw Meghan (42) vorig jaar in New York zijn achtervolgd was wel degelijk gevaarlijk. Dat stelt het hoofd van de inlichtingendienst van New York in een brief die woensdag aan het licht is gekomen.

"De conclusie was dat er voldoende bewijs was om twee personen te arresteren"

In de brief staat onder meer dat is gebleken dat paparazzi 'tijdens de bewuste nacht roekeloos de voertuig- en verkeerswetten negeerden'. Ook zou de paparazzi 'voortdurend gevaarlijk en onaanvaardbaar gedrag vertoond hebben'. 

Ook valt te lezen dat het beveiligingsteam van de Britse prins meerdere keren actie moest ondernemen om te voorkomen dat Harry en Meghan werden aangereden. "De conclusie was dat er voldoende bewijs was om twee personen te arresteren."


 

Prins Harry maakt eerste reis sinds 'bijna catastrofale' achtervolging
Lees ook

Prins Harry maakt eerste reis sinds 'bijna catastrofale' achtervolging

Een woordvoerder van de hertog en hertogin van Sussex noemde de achtervolging vorig jaar mei 'bijna catastrofaal'. Die bewering werd echter door een groot aantal media in twijfel getrokken. Zo beschreef de lokale politie de achtervolging destijds slechts als 'uitdagend'.

Nu krijgen Harry en Meghan dus steun van de inlichtingendienst van de politie in New York. Hij beweert dat zij wel degelijk gevaar liepen.